Őszi tárlat a Hangvillában

2022.10.17. 15:00

Természetre hangolódás vörös hegedűvel

A Szentgálon élő Robozné Erődi Ildikó élményfestő kiállítása a Hangvillában a zene világnapján nyílt meg Tájoló címmel.

Rimányi Zita

Forrás: szervezők

Képein a Balaton-felvidék és a Bakony-régió sajátosan jelenik meg, emellett a rendezvényen a művész szerette volna érzékeltetni a zeneművészet és festészet közötti finom párhuzamot. 
A vendégeket élőzene fogadta, a tárlatvezetés során az alkotó elmondta, alig hatévesen zeneiskolába íratták szülei, és hangszerként a hegedűt választotta. Ennek apropóján, valamint azért, mert a kiállításmegnyitót követően kezdődött a Győri Filharmonikus Zenekar koncertje, tisztelete jeléül külön erre az alkalomra készítette el nagyméretű, absztrakt, akril vászonfestményét, melynek címe: Vörös hegedű. A fellépés előtti percekben a zenekar néhány tagja érdeklődve csatlakozott a kiállítás vendégeihez, majd a szünetben a koncertlátogatók is megtekintették az új alkotást és a kiállított pasztellfestményeket. 
Az alkotások a Hangvillában október 31-ig tekinthetők meg. Robozné Ildikó szándéka beteljesülhetett, úgy véli ugyanis, hogy a hétköznapokban párhuzamosan élt életek, ha a teret kellőképpen meghajlítjuk, összetalálkozhatnak egy időben, egy helyen. Ezért lehetett tökéletes erre a célra az ikonikus épület, a Hangvilla mint kiállításhelyszín, itt a művészetek és a művészek találkozhatnak a művészetkedvelőkkel, s ezúttal egy igazán kivételes est keretében is megtehették ezt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában