Köszönet a kitartásért

2022.11.21. 08:00

Fiatalító nevetéssel ajándékozták meg a bakonyoszlopi időseket

„Az idősek megbecsülése fontos, ahogy az is, hogy a járvány miatti bezártság után a magányosságból, az elkülönültségből kiszabaduljanak, együtt beszélgessenek a múltról, és legyenek terveik is.

Rimányi Zita

Fotó: Fotó: Penovác Károly

 

 

  Köszönet jár nekik az életük során végzett munkáért, a gyereknevelésért, a családok egyben tartásáért, tiszteletet érdemelnek azért, hogy mindezt egy nehéz világban végigcsinálták" – mondta el Kovács Zoltán országgyűlési képviselő az idősek napja alkalmából megtartott ünnepségen, amit a bakonyoszlopi önkormányzat szervezett.

Fotós: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

Wolf Ferenc polgármester annak örült, hogy hagyományos összejövetelüket a pandémia miatti két év kihagyás után újra a művelődési házban rendezhették meg. Elhangzott, hogy a fiatalabb nemzedékek tagjai hálásak a nyugdíjasok tanácsaiért, bölcsességükért. A helyi kórus kimondottan nekik szóló dalokkal fejezte ezt ki, elhangzott a Nemcsak a húszéveseké a világ című szám, a Húsz év múlva és a Fogj egy sétapálcát és légy vidám! kezdetű. Utóbbi jegyében humoros jelenetekkel is szórakoztatták a megjelenteket. A helyi 62 éven felüliek körülbelül százan vannak, őket hívták meg, és mintegy hatvanan elfogadták az invitálást, tapssal, nevetve jelezték, hogy fiatalítóan hatottak rájuk a poénok, amelyeket a modern és a régi kifejezések közti eltérésekre alapoztak a falubeli fellépők. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában