Festőművész

2022.11.15. 15:00

Határainkon túl is bemutatkozott Vollein Ferenc

Hosszabb idő után külföldi helyszíneken is bemutatkozhatott önálló tárlattal a Badacsonyörsön élő fiatal festőművész, Vollein Ferenc.

Szijártó János

Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármester, Mohai Gábor műsorvezető és Gryllus Vilmos előadóművész társaságában Vollein Ferenc az idei a székesfehérvári kiállításának megnyitóján. Innen Veszprém, Sümeg, Kővágóörs következett, majd Szlovákia és Csehország  Fotó forrás: Vollein Ferenc




Az Európai városok programjának részeként a testvértelepülési kapcsolatok ápolása, az anyaország és az elszakított nemzetrészek összetartozásának az erősítése, valamint a Visegrádi együttműködés országai kapcsolatainak a fejlesztése továbbra is kiemelt cél, s ennek egyik érdekes fejezete Vollein Ferenc festményeinek bemutatása. Mint megtudtuk, először az Alsó-csallóközi Nagymegyer városában nyitották meg szerdán a Szakralitás, mítoszok, balatoni legendák című ötvenhatodik önálló tárlatát a Corvin Mátyás Városi Művelődési Központ Galériájában. A képeket a jövő év januárjának végéig láthatják az érdeklődők Nagymegyeren. Közvetlenül utána, 2023 februárjában az észak-csehországi Dobruska városában rendezik meg a következő kiállítást, majdnem ugyanazzal a képanyaggal. - A bemutatandó 25 festményem mind 2020 után készült. Külön örömöt jelent számomra, hogy a kortárs szakrális magyar festészet talán legfiatalabb képviselőjeként mutathatok be szemelvényeket eddigi életművemből külföldön, ráadásul a mi csodálatos Balatonunkat ábrázoló képeimet és a hozzá fűződő legendákat is láthatják majd a látogatók a külföldi helyszíneken - mondta el munkatársunknak Vollein Ferenc. Hozzátette, boldog, hogy kiállításaival hozzájárulhat Magyarország, Szlovákia és Csehország, azaz a visegrádi országok kapcsolatrendszerének javításához, illetve az anyaországi és Szlovákiában élő magyarok közötti jó viszony elmélyítéséhez. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában