Magyarul és finnül

2022.12.12. 08:00

Idén is lesz adventi éneklés az evangélikus templomban

A Veszprémi Evangélikus Gyülekezet és a Veszprémi Magyar–Finn Egyesület (VeMaFi) idén tizenkettedik alkalommal szervezi meg az adventi éneklést az evangélikus templomban december 14-én, szerdán 17 órakor. Közreműködik az Opus Énekegyüttes, orgonán Kővári Péter.

Balla Emőke

Forrás: Pexels-illusztráció

Finnországban sokéves hagyomány, hogy a Kauneimmat joululaulut (Legszebb karácsonyi dalok) programon advent idején az evangélikus templomban eléneklik a legismertebb, legnépszerűbb, legkedvesebb dalokat. A  gyülekezetnek régóta van kapcsolata a finn testvérváros, Rovaniemi evangélikus gyülekezetével, így örömmel fogadta a Veszprémi Magyar–Finn Egyesület kezdeményezését, hogy a finn szokást követve Veszprémben is elhangozzanak a legszebb karácsonyi énekek.
A VeMaFi és az evangélikus gyülekezet 2009-ben szervezte meg először a programot, az idei immár a tizenkettedik. Ahogyan a korábbi években, idén is fellép az Opus Énekegyüttes Kővári Péter vezényletével és közreműködésével. A program mindenki számára nyitott, minden érdeklődőt várnak, aki advent idején egy órára dalokkal hangolódna az ünnepre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában