Az utolsó szalmaszál

2022.12.23. 14:00

Veszprém Város Vegyeskara adott karácsonyi koncertet

A Jászol téma ihlette Veszprém Város Vegyeskara idei karácsonyi koncertjét, melyet csütörtökön este tartottak a Hangvillában.

Napló

Veszprém Város Vegyeskara hagyományos karácsonyi koncertje idén is megtöltötte a Hangvilla nagytermét

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Veszprém Város Vegyeskara a több évtizedes hagyományt folytatva idén is ünnepi koncerttel örvendeztette meg a kórusmuzsika kedvelőit. A műsor első részében „Az utolsó szalmaszál Abból a Jászolból” – Nagy Gáspár versének mottójával – európai karácsonyi muzsikákból álló összeállítást hallhatott, láthatott a közönség, a zenét versek, balettjelenetek egészítették ki. A hangverseny második részében bemutatkozott az újjáalakult Veszprémi Zongoraötös. Megszólaltatták Dohnányi Ernő c-moll Zongoraötöséből a 3. Adagio tételét, majd Ottorino Respighi olasz impresszionista zeneszerző Lauda per la Natività del Signore – Dicséret az Úr születésére - című kantátáját. A műben kórusrészletek váltakoznak az Angyal, a Pásztor és Mária szólóénekes szerepeivel, fafúvós hangszerek kíséretében.

A hangversenyen közreműködött Veszprém Város Vegyeskara és Vokálja, művészeti vezető Erdélyi Ágnes, Józsa Eleonóra és Golarits Flóra zongorán, a Veszprémi Zongoraötös tagjai: Rabovay Júlia, Szakács Ádám, Király Veronika, Bóna Katinka és Győrfi Judit, a Csermák Antal Zeneiskola művésztanárai: Hajas Szilárd, Tóth-Hraska Anna, Pintér József, Szemes Zsuzsanna, Gombásné Czika Magdolna, Fátrai Gabriella, Sipos Csaba, valamint  a Victoria Art & Sport Egyesület balett növendékei, művészeti vezető Victoria Podolskaja. Szólót énekelt Fodor Szabina Barbara, Hajdú Diána és Káplán György. Verset mondott Frohmann Péter, Kreschka Ágnes, Horváth Eszter és Formán Bence. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában