Festmények a polcokon

2023.01.16. 20:00

Rendhagyó minikiállítás a szatócsboltban

A Pekedlibe költözik az Rné Art Gallery. A pop up kiállítás január 17. és 22. között látható a veszprémi szatócsboltban.

Rimányi Zita

Forrás: Pekedli szatócsbolt

Juhász Péter és Kis Nóra, a Pekedli szatócsbolt tulajdonosai válogattak Robozné Erődi Ildikó pasztellfestmény sorozatából, kedvenceik kikerültek boltjuk falára, polcaira. Az alkotások a Balaton-felvidék, a Bakony régió természeti kincseit, épített örökségét és állatvilágát mutatják be. Akiknek felkeltik az érdeklődését, azok az Agóra Kulturális Központban tekinthetik majd meg az élményfestő teljes tárlatát, márciusban megnyíló önálló kiállításán. Jelenleg a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt megnyitó ünnepségéhez kapcsolódóan, a magyar kultúra napjának apropóján látható néhány mű a város központjában lévő üzletben, a gasztronómia és a képzőművészet találkozóhelyén, színes, egyedi  lehetőség keretében. 

Forrás: Pekedli szatócsbolt

A tulajdonosok, a kreatív és elkötelezett házaspár régiónk értékeinek népszerűsítésére, megőrzésére alapozza sikereit. Ez a szemléletmód találkozott a festőnő személyiségével és látásmódjával, ezért jöhetett létre első közös projektjük. Kellemes, tartalmas beszélgetésekre is lehetőséget nyújt természetesen az igényesen berendezett helyszín, Veszprémben, Európa Kultúra Fővárosában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában