Minden, ami Petőfi

2023.02.13. 14:00

A magyar irodalom egyik legnagyszerűbb alakjára emlékeztek

Kistérségi vetélkedősorozatot szervezett Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából a közelmúltban a várpalotai Várkerti Általános Iskola.

Szabó Péter Dániel

Alsó és felső tagozatos diákoknak is szervezett kistérségi irodalmi vetélkedőt a Várkerti iskola

Fotó: Szabó Péter Dániel

Elsőként egy rajzpályázatot hirdetett a tanintézmény, melyre illusztrációt kellett készíteni a költő bármelyik verséhez. Hét iskolából összesen 56 alkotás érkezett, melyből 14-et díjazott az alsós munkaközösség.

A beküldött rajzokból egy mini kiállítás is nyílt, amelynek megnyitóján adták át a díjakat. A rendezvényre az iskola 3. B osztálya egy különleges, zenés Petőfi-versfeldolgozással készült. A produkciót Forgács Zsuzsanna tanító álmodta meg, tanította be és Csernák Barnabás kísérte zongorán.

Ugyanezen a napon tartották a versmondó versenyt is, amelyre 24 tanuló jelentkezett a kistérség iskoláiból. A zsűri két korcsoportban (1-2. osztályosok és 3-4. osztályosok) díjazta a szavalókat. A változatos versválasztásnak köszönhetően Petőfi Sándor verseiből széles válogatást hallhatott a közönség.

Végezetül egy felsős és egy alsós irodalmi vetélkedő zajlott január utolsó két napján a Várkertiben. A felsősök versenyére nyolc csapat nevezett öt iskolából, míg az alsósok versenyére hét csapat érkezett négy intézményből. A tanulók mindkét napon négyfős csapatokban küzdöttek a legjobb helyért. A játékos, mégis sok tudást igénylő vetélkedők jó hangulatban teltek mindkét napon. 

– Bízunk benne, hogy a programsorozattal sok tanuló figyelmét irányítottuk a Petőfi-emlékévre, magára a költőre s verseire. Az iskola munkaközösségei méltóképpen állítottak emléket a magyar irodalom egyik legnagyszerűbb alakjának – mondta el lapunknak Puklicsné Nagy Viktória intézményvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában