Gazdag programsorozat

2023.03.14. 15:00

Kezdődik a füredi tavaszi fesztivál

Gazdag programsorozatot kínálnak a 10. Füredi tavaszi fesztiválon március 15. és 19. között Balatonfüreden.

Kovács Erika

A Vaszary Galériában Bak Imre Helyzetek - Művek 2014-2022 című kiállításán tart tárlatvezetést Zsikla Mónika művészettörténész

Fotó: Önkormányzat/Kis Virág

Az események az önkormányzat szervezésében a március 15-i, ünnepi műsorral kezdődnek a Széchenyi-szobornál. A fesztivál programjait a Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft. (Füredkult) szervezi, így a Kiserdő, a színház megmaradt oszlopaitól fáklyás felvonulás indul szerdán este. Közreműködik Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara, a Reformkori Hagyományőrzők Társasága, a Balatonfüred Néptánc Együttes, a Balatonfüred Rézhúros Citeraegyüttes, a Kék Balaton Népdalkör, csepűrágók és ifjú, valamint kevésbé ifjú forradalmárok. Szerdán lesz játszóház és bábszínház a gyermekeknek. Egy nappal később Petőfire emlékeznek a Kisfaludy Galériában, pénteken pedig irodalmi menzára hívják az érdeklődőket a Vitorlás étterembe, Varró Dániel a kortárs magyar irodalom egyik legkiemelkedőbb alakja részvételével, aki kedvenc dalszerzőjével, Molnár Györggyel tíz éve lép fel szerte az országban megzenésített versekkel tűzdelt műsorral, amely a zenés irodalmi programok palettáján is kitűnik egyedi és modern stílusával. 

Szombaton bábos mesemondással várják a gyerekeket, a Kisfaludy Galériában. A Vaszary Galériában Bak Imre Helyzetek - Művek 2014-2022 című kiállításán tart tárlatvezetést Zsikla Mónika művészettörténész. A programokat a Mendelssohn Kamarazenekar hangversenye zárja, mely a Zeneakadémia fiatal szólista tehetségeivel ad műsort. Vasárnap tavaszköszöntő családi koncertre várják az érdeklődőket a Kisfaludy Galériába, majd Madách 200 címmel a Kisfaludy Színház Rádiószínház-sorozatát lehet látni abból az alkalomból, hogy 200 éve született Madách Imre. Az előadás előtt Praznovszky Mihály irodalomtörténésszel beszélgetnek. Bemutatják Egressy Zoltán Vesztett éden című darabját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában