Programajánló

2023.04.25. 19:37

Fenntarthatóság és utazás - Zichó Viktor tart előadást a Pannon Köztérben

Zichó Viktor energetikai mérnök és extrém sportoló, akinek a fenntarthatóság a küldetésévé vált. Megtesz minden tőle telhetőt, hogy tudatosan élje az életét végezze sporttevékenységét, tapasztalatait pedig minél több embertársához eljuttassa.

NA

Forrás: zicho.hu

­- Az utazás mögötti tudatosságról és az így szerzett élményekről mesélek. 7800 kilométert utaztam húsz nap alatt szárazföldön, szinte kizárólag vonattal és busszal, amivel nagyjából 58 százalékkal kevesebb kibocsátást okoztam a légi utazáshoz képest – mutatja be a Pakisztáni bikepacking és hegymászás című előadását.

A két és fél hónapos kerékpáros és hegymászó expedíció alatt összesen három darab PET palackot használt, és egyetlen alumínium italosdobozt. Amikor csak tehette helyi élelmet vásárolt helyi termelőktől és a csapvizet vagy a forrásvizet tisztította. Hozzávetőleg 1500 kilométert tett meg kerékpárral és két hatezer méteres hegyet mászott, végül a csúcsmászás sikere elmaradt az időjárásváltozás és egészségügyi okok miatt. A túra elsődleges célja az ökoturizmus hirdetése és a megfelelő felkészülés, felszerelésteszt a Himalája Traverz Expedícióra.

Zichó Viktor beszámolóját április 27-én csütörtökön 14 órától látogathatják meg az érdeklődők a Pannon KözTÉRben (Pannon Egyetem 'E' épület).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában