EFOTT-VEN-PE

2023.04.06. 14:00

Közel száz hallgató lepte el a belvárost - A GTK nyerte a fesztivál szakosok csatáját Veszprémben

Szerdán rendezte meg a Fesztiválszakosok Csatáját a Pannon Egyetem és az EFOTT. A közös akció célja az volt, hogy megmutassák az egyetemi polgárok összetartó közösségét, a várost és a Veszprémi Egyetemi Napok hagyományait.

Horváth Virág

Fotó: Pesthy Marton

Az EFOTT és a Pannon Egyetem közös rendezvénnyel indította a nyári ráhangolódást Veszprémben. A Pannon Egyetem az EFOTT házigazda egyetemeként városi pecsétgyűjtő kihívás elé állította az egyetem polgárait, amelynek végén a hallgatók "fesztivál szakon" végezhettek. A VEN-es csapatok mellett a Pannon Egyetem minden kara felállított egy-egy csapatot, így összesen 8 kollektíva indult útnak a B épület elől, és ért célba a felső kampuszon a VEN kocsmák melletti zöld területeknél, ahol az EFOTT chill-szigete várta a beérkezőket.

A verseny megnyitóján Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellárja elmondta, a pecsétgyűjtő játék helyszíneit a nyertes EFOTT pályázatban megfogalmazott értékek alapján alakították ki; megjelent a közösség, a kultúra, a sport, a digitalizáció és a fenntarthatóság is. Kiemelte, az egyetem életében fontos év lesz 2023, ez a rendezvény pedig jó indítása volt az eseményeknek. 

Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos, országgyűlési képviselő gratulált az egyetem hallgatóinak, hogy sikerre viszik az intézményt. - Olyan év szerintem ez idáig még nem volt, hogy ekkora figyelem irányult volna a városunkra és egyetemünkre. Egy azon évben vagyunk Európa Kulturális Fővárosa, jubileumot ünnepel a VEN, az EFOTT-nak pedig házigazdái vagyunk. Régi pannonos diákként azt kívánom nektek, hogy élvezzétek ki ezt az időszakot, bulizzatok nagyon jókat, és utána tanuljatok nagyon sokat - tette hozzá Ovádi Péter. 

Ovádi Péter, kormánybiztos, országgyűlési képviselő is köszöntötte a hallgatókat
Fotós: Pesthy Marton

Lasztovicza Gábor, az EFOTT Kft. ügyvezető igazgatója is köszöntötte a Pannon Egyetem hallgatóit, elmondta, a VEN 1969 óta van, az EFOTT 1976 óta, ez idő alatt pedig az egyetemi közösségek erősítése mindvégig célja volt ezeknek a rendezvényeknek. Az ügyvezető örömét fejezte ki, hogy közel 100 hallgató gyűlt össze a Fesztiválszakosok Csatáján, illetve, hogy csapatba rendeződve, közösségként veszik az akadályokat. 

Az esemény részleteit Varga Eszter, a Pannon Egyetem Hallgatói Önkormányzat elnöke ismertette, az eseményen részt vett Csik Richárd, Veszprém Egyetem városrész önkormányzati képviselője is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában