Lesz program bőven

2023.05.13. 15:08

A rossz idő sem állíthatja meg a Gizella-napokat

A vármegyeszékhely egyik legkedveltebb fesztiváljának a rossz idő sem állhatja az útját. Pénteken megteltek az utcák és az udvarok emberekkel, akik a hideg ellenére is jókedvűek voltak a szabadtéri koncerteken.

Horváth Virág

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A VEB 2023 színpadon, a Hangvilla mellett nem lehetett elsétálni szó nélkül, hiszen egy furcsa, de kellemes női hang mindenkit odavonzott magához. A Mayberian Sanskülotts 2010-ben alakult kétszemélyes felállásban, az eredeti formáció tagjai Csordás Zita és Balogh Gallusz voltak. Az együttes első albuma aloneinkápmegyer címmel jelent meg 2011-ben, nem sokkal a megalakulásuk után. A második nagylemezt, amely a PseudoDeath címet viseli, 2012-ben adták ki. Az anyag bekerült a Recorder zenei portálnak az év húsz kedvenc magyar albumát tartalmazó listájába. A kiadvány megjelenése után Hromkó István dobos és Szigeti Árpád basszusgitáros is csatlakoztak a zenekarhoz.

Nem játszanak partizenét, nem lehet rá pogózni – vagy ha megpróbáljuk, az énekesnő elküld minket messzebbre -, szóval a Bohemian Betyars előtt és az Ivan and the Parazollal párhuzamos idősávba állítani őket nagy merészség volt a szervezőktől, de a „keménymag”, vagyis a rajongók kitartottak. A Mayberian zenéjét azoknak ajánljuk, akik utálják a rádiódalokat, és unják már megint elővenni a régi Kispál-lemezt, "mert az még jó volt". Szóval, ha olyan friss és új zenére vágyunk, ami feladja a leckét az ízlésünknek, és szeretjük a jól megkomponált, bonyolult dallamokat és szövegeket, akkor ideje elkezdeni Mayberian Sanskülotts-t hallgatni.

A Gizella-napok szombati napján is lesz program bőven, például Budapest Bár, Péterfy Bori és 30Y is, de kirakodóvásár és dizájnvásár is várja az érdeklődőket egészen 19 óráig a Fortuna udvarban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában