Krakkó Város Néptáncegyüttese

2023.05.14. 15:00

Profi szinten a színpadon

Az Országos Lengyel Önkormányzat Az ezeréves barátság jegyében című pályázata támogatásban részesült a VEB2023 EKF program keretében. A programsorozat fő célja a 17 éves múltra visszatekintő magyar-lengyel barátság tovább mélyítése és szorosabbá tétele. A sorozat második állomása volt Krakkó Város Néptáncegyüttesének fellépése a Gizella-napok keretében a Cserhát-színpadon.

Benkő Péter

A fellépők népviseletükkel, produkciójukkal egyaránt kitettek magukért, a tapsot megérdemelték

Fotó: Benkő Péter/Napló

A város Krakowiacy – azaz Krakkóiak – nevű népi együttese önkormányzatuk támogatásával működik, székhelyük Krakkó I. kerületében, az Óvárosban található. Az együttes 1951-ben alakult, több mint 70 éves múltra tekint vissza. Főleg krakkói táncokat, énekeket és hagyományokat mutatnak be, komplex előadást nyújtva a nézőknek. Rendszeres fellépői a város legfontosabb és legrangosabb ünnepségeinek. Számos szabadtéri koncerten, előadáson vannak túl, felléptek a híres krakkói Piac téren és a Wawel udvarán. Az együttes működése alatt szinte az összes európai országba eljutott már, de vendégszerepelt Észak- és Dél-Amerikában, Kubában, Tunéziában, Törökországban, de még a Kanári-szigeteken is. 

Műsoruk egyedülálló a lengyel hagyományőrzés tekintetében, erről megbizonyosodhattak a veszprémiek is szombaton a belvárosban, a Cserhát-színpadon. A fellépők népviseletükkel, produkciójukkal egyaránt kitettek magukért, amit a hálás veszprémi közönség hatalmas tapssal jutalmazott. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában