Öt csapat versengett

2023.05.08. 17:00

Tudásbajnokságra hívták a térség nyolcadik osztályos tanulóit

Természettudományos tudásbajnokságot rendezett nyolcadik évfolyamos diákok számára a közelmúltban a várpalotai Várkerti Általános Iskola és Tagiskolái. A versenyen öt csapat mérte össze tudását fizikából, kémiából, matematikából, földrajzból és biológiából.

Szabó Péter Dániel

Szalai Katalin tanárnő, a tudásbajnokság ötletgazdája a diákok körében a versenyen

Fotó: Szabó Péter Dániel

A természettudományos tudásbajnokság ötlete több mint hét évvel ezelőtt merült fel a Várkerti Általános Iskola Inotai Tagiskolájának pedagógusában, Szalai Katalinban. Azóta rendszeresen hívják és várják a térség nyolcadik osztályos tanulóit egy gyakorlatközpontú versenyre. 

– Olyan feladatokat próbáltunk összeállítani a kollégáimmal, amelyeknél az elméleti tudást gyakorlatba átültetve kell használniuk a diákoknak – mondta el kérdésünkre Szalai Katalin, akitől megtudtuk, a verseny ismeretanyaga az általános iskola nyolcadik osztály első félévéig elsajátított matematika, fizika, földrajz, biológia és kémia tananyagából állt össze. A pedagógus szerint gyakorlat nélkül nehéz a fiatalokkal megkedveltetni a természettudományos tárgyakat.

Idén a feladatokat leggyorsabban teljesítő csapat a Várkerti Általános Iskola 8. a osztályának tanulóiból verbuválódott, Csernák Réka, Öschlager Nóra Emília, Sándor Mirabella és Simon Alexandra alkotta négyes volt, így ők érdemelték ki a 2023 Tudásbajnokai címet. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában