Attrakció

2023.06.30. 20:00

Barock fesztivált rendeznek Sümegen

Újabb kulturális, turisztikai attrakcióra készül város, ugyanis július 7 és 9 között első ízben rendezik meg a Sümegi Barock Fesztivált.

Szijártó János

A háromnapos sümegi Barock Fesztivál programjairól, illetve a várakozásokról esett szó a pénteki sümegi sajtótájékoztatón, amelyen Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter (középen), Végh László polgármester (balra) és Haáz Sándor, a Szentegyházi Gyermekfilharmónia karnagya vett részt Fotó: Szijártó János

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB 2023 EKF) támogatásával egy nagy, első alkalommal megrendezendő programsorozat várja az érdeklődőket a következő hétvégén. Az ezzel kapcsolatos pénteki sajtótájékoztatón Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, hogy a Barock Fesztivál Sümegnek azon rendezvénye, amellyel a nyári évadban markánsan hozzájárul a EKF kínálatához. - Ráadásul a fesztivál nemcsak a hazai, hanem a határainkon túl élő magyarok számára is biztosít fellépési, bemutatkozási lehetőséget. Ezzel együtt bízom abban, hogy sümegiek és az idelátogató vendégek, turisták is jól érzik majd magukat, s az ideérkezők még jobban megismerik, megszeretik ezt a térséget ebben a három napban - tette hozzá a miniszter.


Végh László polgármester arról beszélt, hogy a rendezvényen a magyar rockzene ismert szereplőivel találkozhat a közönség. Fellép a Triász, Roy és Ádám, a Takáts Tamás Blues Band, a Republic, az ötven éves Lord és a Tátrai Tibor nevével fémjelzett Godfater. Természetesen más műfajok is képviseltetik magukat, a városba érkeznek a Szentegyházi Gyermekfilharmónia fiataljai Erdélyből, lesz geológiai program a Kovakő Látogatóközpontban és a Ramassetter Látogatóközpontban, valamint gyermekkoncertek, játszóházak is színesítik a palettát.
A rendezvényhez kapcsolódva július 7-én 14 és 18 óra között véradókat várnak a Püspöki Palota vadásztermében, illetve egészségnapot tartanak a Palotakertben a Vöröskereszt részvételével. Mivel Sümeg a váráról és az ott zajló életről is híres, így a Barock Fesztivál programjaiból sem maradhat ki a lovagi torna. Ez a műsor július 9-én 15 órakor kezdődik a vár arénában. Az élmény itt is garantált. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában