Jellegzetes magyar népmese

2023.06.01. 20:00

Egy különleges királykisasszony történetével zárja az évadot a Pegazus

A pápai Pegazus Színház 18. évada A mindentlátó királylány című mese bérletes bábszínházi előadás-sorozatával ér majd véget június közepén.

Haraszti Gábor

Ismét népmesei darabot álmodott színpadra a Pegazus Színház

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

A magyar népmeséből készült darab egy különleges királykisasszony története, aki mindent lát a világon, égen, földön, vízben. Mégis azt szeretné, hogy olyan férje legyen, aki úgy elbújik előle, hogy bárhol keresi is, meg ne találja. Vajon sikerül ez valakinek? Ez csak a meséből derül ki, ami egy jellegzetes magyar népmese, hiszen magában rejti régmúltunk hagyományait, hiedelemvilágát is.

A történetet bábszínpadra írta, az előadást tervezte és rendezte Sarkadi Nagy László. A mindentlátó királylányt Rózsás Anna és Végh Zsolt játsszák május első napjaitól - ahogy azt már a Pegazusban megszokhattuk – nagy sikerrel.

- Gyermekeknek szóló bábszínházi kínálatunkban minden évben szerepel modern, világirodalmi klasszikus, no és persze magyar népmeséből készülő előadás is – mondta el Sarkadi Nagy László és hozzátette, hogy a vége felé közeledő évad nagyon sűrű, munkával teli volt, hiszen a bérletes előadásokon kívül két rendkívüli bemutatójuk is volt, a János vitéz és A csillagszemű juhász. Továbbá a hagyományos családi programokon túl sikerrel szervezték és vezették szakmailag a Gyermek Bábcsoportok Nemzetközi Találkozóját is május közepén az EKF-programok keretében.

A rendező-társigazgatótól búcsúzóul megtudtuk, hogy jövő évad bérletes kínálatában ismét három mese szerepel, a gyerekek az Animália címet viselő zenés, állatkerti barangolást, a Grimm testvérek klasszikus meséjét, a Holle anyót, valamint egy magyar népmesét, a Rózsa és Ibolyát tekinthetik meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában