Eredményes időszak áll mögöttük

2023.06.27. 10:00

Évadot zárt a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió

A napokban tartotta meg a 33. Évadzáró Bemutatóját a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió a Veszprémi Petőfi Színházban.

Olvasónk

Évadzáró táncosok

Forrás: Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió

A két telt házas előadás egyikében az óvodás és tanfolyami csoportok mutatkoztak be, a másik előadás az egyéni, páros és a csoportos versenykoreográfiáké volt. Az évzáró előadások nemzetközivé váltak, mert a horvátországi Puláról érkezett az Art Dance Táncstúdió több produkcióval. A két művészeti együttes szakmai és baráti együttműködése már a Covid-időszak előtt elkezdődött. 

Az érettségizők hagyományos búcsúztatója után az együttes versenyeredményei következtek. A 2022/23-as tanévben a Stúdió növendékei három hazai és egy nemzetközi versenyen vettek részt és számos kultúrális rendezvény szereplői voltak. A legkiemelkedőbb egyéni táncosok: Benedek Bianka, Bóka Laura, Klósz Dorka, Nyári Andrea, Marx Bernadett, Barabás Szilvia, Bacher Tímea. A legtöbb díjat elhozó csoportos koreográfiák: A könyvek világa, az Egerek, a Székfoglaló, a Survivors és a Pattogj. 

A Stúdió növendékeire gazdag tábori programok várnak a nyár folyamán, rendezvényeken való szereplések és a Jesolói Táncfesztivál, melyre 70 fővel utaznak. A felkészítő és koreográfusi munkába a volt növendékek és oktatók egyre nagyobb létszámban bekapcsolódnak. Szentes Nóra a balatonfüredi és a balatonalmádi csoportok vezetője, Barabás Fanni az egyéni koreográfiák készítője, Nyári Andrea a balett csoport oktatója , dr Gerecs Annamária és Erdélyi Kata a csoportok koreográfiáját segítik, Leidl Hágár személyében pedig szeptembertől kortárs tánc foglalkozások indulnak a Stúdióban. A Gizella-díjas művészeti vezető, dr Kiszelyné Czibik Tünde kiemelte a CMMS sokoldalú képzését, örvendetes taglétszám növekedését, hangsúlyozta a saját táncterem jelentőségét, a szélesedő nemzetközi tánc-szakmai együttműködést.
Az évadzáró előadásokban megvalósult a generációk találkozása, hiszen a 4 éves óvodásoktól kezdve a kisiskolások, a felső tagozatosok, a gimnazisták, a volt tanítványok személyében a 40 éves korosztály és az anyukák-apukák csoportban az 50-esek és 60-asok is színpadra léphettek és áttáncolhatták a 2022/23-as évadot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában