Kriptongyár

2023.06.15. 12:00

Generációk kapcsolata és  egészséges életmód

A generációk közös időtöltése, az egészséges életmód valamint a felelős állattartásra figyelemfelhívás volt a célja a Csingervölgyért Egyesület június 10-én tartott  családi napjának, tudtuk meg Gerencsér Hilda elnöktől.

Tisler Anna

A kriptongyári látványosságok sok érdeklődőt vonzottak

Fotó: Gyarmati László

A Veterán Járművek Baráti Köre Ajka tagjai több motort és autót állítottak ki a Kriptongyár udvarán.  A ma már multikulturális élményközpontként működő kriptongyár, amely az első ilyen volt a világon, ugyancsak sok érdeklődőt vonzott. Varga Andrea, a Csingervölgy Kft. ügyvezetője Németh Gyula grafikusművész fémszobrait is bemutatta. Kovács Tibor, a bolgárkert gondnoka, a gyógynövények ismerője bemutatót és gyógyteakóstolót tartott. Az érdeklődőknek beszélt arról, hogy miért fontos a gyógyteák fogyasztása, hogyan segíti az egészségünk megőrzését. 

A kutyaszépségversenyen  Németh Nóra és a Vahur Állatmenhely vezetője, Antal Laura  zsűrizte a kutyákat. A dobogós helyezettek gazdái ajándékutalványt kaptak, amelyen kutyaeledelt vásárolhattak, a többiek részvételét kisebb ajándékokkal köszönték meg a szervezők és a zsűri tagjai. Az egyesület minden rendezvényén lehetőséget ad a következő generációnak arra, hogy bemutassák a tudásukat, a programon a  Patakparti óvodások mutatkoztak be. Modern technikával, a H-alfa naptávcsővel nézhették a Napot a csillagászat, a természettudományok iránt érdeklődők. A Bakonyi Csillagászati Egyesület tagja, Magyaródi Norbert a VR-szemüveggel az Űrbatyu-2 küldetésen rögzített felvételekből mutatott be. A Bányászati emlékparkban a családi játszóházban mindenki meggyőződhetett arról, hogy a közösen töltött minőségi időhöz nem szükséges drága játék, elég egy babzsák, néhány karika, egy bot és labda, amellyel a gyerek, a szülő és a nagyszülő is élvezetesen tud játszani. A Modern Ajka programsorozat keretében zajlott rendezvényre Bakonygyepesről is érkeztek résztvevők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában