Buli

2023.06.19. 07:00

Közép-Európa legnagyobb rockzenekara lépett fel Veszprémben (galéria)

Több százan zenéltek együtt rockslágereket a Gyárkertben vasárnap.

Marton Attila

Veszprémben a Gyárkert adott otthont a nem mindennapi zenés flashmobnak

Fotó: Pesthy Márton

Gajda Ferenc főszervező elmondta, a City Rocks kezdeményezés öt éve indult Szegedről, az első alkalom 2018 májusában volt. Kiemelte, az élő hangszeres zenét és a rockzenét szerették volna népszerűsíteni, ezért indították el a rendezvényt, a másik céljuk az volt, hogy a profi és gyakorlott zenészek mellett olyan amatőröknek is koncertélményt tudjanak adni, akik eddig csak otthon, magukban tudtak zenélni. Hasonló kezdeményezések világszerte vannak, de azok az angolszász zenét éltetik, a City Rocks a magyar rockra is nagy hangsúlyt helyez. Gajda Ferenc kiemelte, a könnyűzene a kultúra szerves része. A közösségi médiában több mint ezer emberrel tartják a kapcsolatot, az évente néhány helyszínen megtartott alkalmakon elsősorban ők vesznek részt.

Veszprémben a Gyárkert adott otthont a nem mindennapi zenés flashmobnak. A több száz zenész a színpad előtti küzdőtéren foglalta el helyét: dobosok, gitárosok, énekesek, akik az ország különböző pontjairól, sőt, akár külföldről érkeztek Veszprémbe. A délelőtti hangszeres beállást délután főpróba követte, majd a szegedi Carl együttes adott koncertet. A City Rocks koncertjét Porga Gyula polgármester nyitotta meg. A műsorba rockosabb, punkosabb dalok kerültek: az első dal voltaképp egyveleg volt, a Petróleumlámpa (Omega) a Jet és Iggy Pop dalába folyt át. A hazai együttesek közül Tankcsapdát (Gyűrd össze a lepedőt) és Bikinit (Ki visz majd haza) is játszottak, míg a külföldi bandák közül a Green Day, a Ramones, a Nirvana, a White Stripes és a Depeche Mode egy-egy dala is felhangzott. 

A City Rocks a Hangjáték meghívására érkezett Veszprémbe, az eseményt a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa támogatta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában