Hangverseny

2023.06.16. 07:00

Nyárköszöntő kórusmuzsika vastapssal, könnyekkel

Parádés nyárköszöntő kórusmuzsikával fogadták a zenekedvelő közönséget csütörtökön este a Járdányi Pál Zeneiskola udvarán, ám az előző évek felszabadultsága ezúttal szomorkás hangulattal keveredett. Ugyanis a program ötletgazdája, Török Attiláné ezzel a hangversennyel fejezte be zenei pályafutását, s így az általa immár három évtizede vezetett Tapolcai Kamarakórus is utoljára lépett a közönség elé ebben formában.

Szijártó János

Idén is megrendezték meg a nyárköszöntő programot a Járdányi Pál Zeneiskola udvarán, ami a Tapolcai Kamarakórus számára, karnagyuk visszavonulása miatt az utolsó fellépés volt Fotó: Szijártó János

A Viva la musica hangzott fel elsőként a zeneiskola udvarán az összkar előadásában, amely ezúttal a Tapolcai Kamarakórus és a Bárdos iskola kórusai mellett a Batsányi Kórus és a Protestáns Énekegyüttes tagjait is felvonultatta.
A rendezvényen a Protestáns Énekegyüttes Haga Kálmán irányításával, a Bárdos Lajos Általános Iskolából a Kicsinyek Kórusa Sellyei-Cseh Ágnes karnagy vezetésével, az iskola felsőseiből álló Bárdos Lajos Gyermekkórus pedig Király Eszter karnagy vezényletével állt színpadra. A nyárköszöntőn a Tapolcai Kamarakórus Török Attiláné karnaggyal az utolsó fellépését mutatta be, a közönség örömére. A hölgyek hozták a tőlük már megszokott magas színvonalat. Előbb Mozart feldolgozások csendültek fel, majd két madrigállal, és kedvelt olasz dalokkal folytatódott műsoruk. Végül magyar szerzők népdal feldolgozása, Farkas Ferenc, Bárdos Lajos és Kodály Zoltán művei zárták koncertjüket, ami ebben a formában mindenképpen az utolsó volt.
Többen szóban, mások virággal búcsúztak el Török Attilánétól, sokak Zsóka nénijétől, annak ellenére, hogy ő mindig igyekezett háttérben maradni. Amit a Bárdos iskola énektanáraként, pedagógusaként és a Tapolcai Kamarakórus karnagyaként adott a városnak, s tett a zenei nevelésért, a kórusmuzsikáért, amellett nem lehetett csak úgy elmenni.

A búcsú, a köszönet jegyében harsant fel végül a hangverseny csúcspontjaként az összkar, a balatoni népdalokból álló vidám összeállítást Haga Kálmán karnagy vezényelte. Percekig zúgott a taps, ami a nyárköszöntő muzsika értő fogadtatása mellett ezúttal leginkább Török Attiláné munkásságának szólt. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában