A társulat kovásza

2023.06.21. 14:00

Olvasóink szavaztak: Szelle Dávid nyerte el az Év színésze díjat

A Veszprém Megyei Naplót kiadó Mediaworks Az év Veszprém megyei embere, Az év Veszprém megyei sportolója olvasói szavazása után Az év színésze elismerés odaítélésére is szavazást indított, mely május 15-31. között zajlott a nyomtatott lapban és a veol.hu-n.

Napló

Az év szinésze Veszprémben Szelle Dávid (b) a Pannon Várszínház színésze, mellette Horváth Virág újságíró és Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Az öt jelöltre közel 2000 szavazat érkezett, ebből 562-t Szelle Dávid színművészre adtak le a voksolásban részt vevők. A Mediaworks oklevelét, plakettjét és az ajándékot a főszerkesztő Balla Emőke megbízásából Horváth Virág kulturális újságíró adta át a Napló szerkesztőségében.

Szelle Dávid 1988-ban született. Középiskolai tanulmányait az Ipari Szakközépiskola és Gimnáziumban végezte, környezetvédelmi szakon. 1999 óta játszik színpadon. Az első szerepét 1999-ben A dzsungel könyve című darabban kapta a Veszprémi Petőfi Színházban.

Szelle Dávid
Fotó: Nagy Lajos/Napló

2005-ben került a Pannon Várszínházhoz, ahol színész végzettséget szerzett. Többféle szerepkörben feltűnt már: színész, rendezőasszisztens, rendező, koreográfus, műsorvezető.

Az elmúlt években a Pannon Várszínház színpadán megmutatta rátermettségét, kreativitását és elhivatottságát is, amely okán pályája folyamatosan felfelé ível. A szakma iránti alázata és kedvessége a közönség, olvasóink és a szavazók szívét is elnyerte.

Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója a díj átadásakor elmondta, Szelle Dávid a társulat kovásza, közösségi ereje mindenkire jó hatással van. Az év színésze meghatottan vette át a díjat, elmondta, nem számított a győzelemre, a jelölt színészek pedig erős mezőnyt jelentettek, elismert, kitűnő színművészek mindannyian. A versenyben nem sokkal lemaradva, második helyen egyébként szintén várszínházas színművész, Pap Lívia végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában