Almádiba vonul a zenés utcaszínházi kompánia

2023.06.08. 10:00

Robin Hood és a világjáró marionettek a Balaton partján

Elefánt-koncert és egérszínház, világító, óriási medvebábok és gólyalábas angyalok – a Bondoró Nemzetközi Utcaszínház Fesztivál ettől az évtől Balatonalmádiban folytatódik, az Öreg-parkban várja vendégeit, közvetlenül a Balaton partján június 30. és július 2. között. Lesz vízen járás tűzzel és szaxofonnal, légtornász bemutató osztrákok képviseletében, marionett produkció a flamand kormány jóvoltából. Az estéket klasszikus tóparti tábortüzek zárják. 

Rimányi Zita

Forrás: Szervezők

Kétembermagas bábok, manómese táncirkusztól, tán táncos cirkusztól, Robin Hood című előadás, világjáró marionettek érkeznek Almádiba, utcazene koncerteket hallgathat a közönség. A Bondoró esszenciáját képviselő sétáló látványosságok ugyancsak felbukkannak majd esténként. A szakma nagyhírű nemzetközi mesterei mellett az érdeklődőknek is akad művészi feladat, rítusjátékon vehetünk részt, aminek keretében kicsik és nagyok együtt készítenek maszkokat és bábokat, majd egy workshop énektanítását követően előadják és eltáncolják a közösen létrehozott előadást. Találkozhatunk bicikliken egyensúlyozó zsonglőrökkel, megismerhetjük Sárkárnyölő Sebestyén történetét.

Forrás: Szervezők 

Váratlan, vidám forgatagként kavargó, világító óriások csöppennek közénk, például Atlantis lakói. Gólyalábas angyalok is köztünk járnak majd, felvonul zenélő masírbanda. Cseh társulat “walking act” performanszokkal készül, szebbnél szebb kosztümökben láthatjuk majd tagjait. Felbukkan a fesztiválon a Mindentjáró malmocska és láthatóak lesznek Magic Teofil élőszobrai. Fellép Gulyás László vándormuzsikus, az Egérparádé című bábjátékot hozza a Bondoróra. A franciaintézet támogatásának köszönhetően jelennek meg óriás világító medvék. Számíthatunk zenemasinára, jósoltatásra.

Forrás: Szervezők 

Zenepavilon néven új pop-up helyszín bukkan fel a fesztiválon, ami a MeseLiget egy különleges pontjaként képzőművészeti programok és akusztikus minikoncertek helyszíne lesz. A pavilon többek között Debreczeny Zoltán festőművész Keréktárlat című kiállításának ad teret, és itt játszik a közönségnek Móser Ádám harmonikaművész, az A la Gainsbourg duó és Báró Maszkura. Neves fellépők – mint Pokorny Lia, Lovasi András és Grecsó Krisztián – mellett a Bondoró saját pályázatára jelentkező zenekarok mutatkoznak be. A fesztivál zárókoncertjét – parádés, közös felvonulás részeként, a főnixégetést követően – az Elefánt zenekar adja. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában