Rátonyi Róbert Operettfesztivál

2023.06.15. 20:00

Zenés programok a hétvégén a Veszprémi Petőfi Színház díszterén és színpadán

Csütörtök este a várban kezdődött el a Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál. A különleges helyszínen felcsendültek a sajátosan magyar műfaj dallamai. Az azoknak köszönhető fesztiválnyitó hangulatról, a színház előtti dísztérre vezető lovas, hintós, élőzenés felvonulásról később számolunk be képes összeállításban. Addig ajánljuk a pénteki, a hétvégi programokat.

Rimányi Zita

Fotó: Benkő Péter/Napló

Hagyományosan június közepén hatodik alkalommal rendezi meg a Veszprémi Petőfi Színház a Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivált. 

Az esemény keretében csütörtökön este a színházi dísztéren a fesztiválnyitó gálán felléptek a társulat tagjai és vendégművészek, zenekarok, tánccsoport és a cirkuszművészet képviselői. 

Pénteken viszont már délelőttől várják a szervezők az érdeklődőket, gyermekprogramokkal is. Ezen a napon a Kelekótya Haramiák bábmesejátékot ad elő, be lehet bújni a népmesemondó jurtában a népmesék varázslatos világába és mini vidámpark segíti a nosztalgiázást. Galambos Erzsi szakmai beszélgetés keretében vall pályájáról, este a Csárdáskirálynő nagyoperettre várják a nagyérdeműt. A Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar műsora után következik a tűzzsonglőr produkció. 

Szombaton tartják a zenés liget- és téravatókat városszerte, fellép Derzsi György és zenekara, a kolozsvári Operettissimo együttes és a Csókos asszonyt lehet megtekinteni. 

Vasárnap Zenés OperettVonattal, Esztergályos Cecíliával és Drahota Andreával, élőzenés szabadtéri operett-koncerttel és nagyszabású nemzetközi operettgálával zárul a Rátonyiról, a műfaj nagyjáról elnevezett fesztivál. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában