Örömmel alkottak

2023.07.22. 14:00

Élményfestés a természetben

Erdőpedagógus beszélt az ökológiai lábnyomról, a környezettudatos gondolkodásról, miközben az élményfestés résztvevői megörökítették az általuk látott tájnak azt a darabját, amely megragadja őket.

Tisler Anna

Fotó: Gyarmati László

Élményfestésre érkeztek a csingervölgyi Molnár Gábor Parkerdőbe a Molnár Gábor Műhely Alapítvány fiataljai, az Ajkai Nyugdíjasklubok Egyesülete alkotni szerető tagjai, valamint a Csingervölgyért Egyesület táborozói  július 19-én. A program a Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár Bazalt és Plasztik projektje keretében zajlott, a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat részeként. 

A tavaly indult környezettudatossági és környezetvédelmi program, amely befejezéséhez közeledik, azzal a céllal jött létre, hogy az újrahasznosítás különféle módjaival ismertessék  meg a résztvevőket, miközben ismeretekkel gazdagodnak azok felhasználási módjairól. A parkerdei élményfestésen a fák árnyékában minden korosztály, a hétévestől a nyugdíjasig örömmel alkotott. Az egyéni festmény elkészítéséhez az alkotók nyújtottak segítséget, majd a jelenlevők közös képet festettek.

A program szakmai közreműködője az Ajkai Képzőművészeti Egyesület volt.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában