Harry Potter-hét

2023.07.04. 16:00

Mugliknak rendezett varázslótábort a pápai városi könyvtár

A tavalyi tábor és az idei családi nap sikere kapcsán a Jókai Mór Városi Könyvtár ismét Harry Potter tematikájú héttel várta a 9-12 éves korosztályt. A táborban megelevenedett a leghíresebb varázslóiskola világa, és a muglikat, azaz a varázstalan embereket tiszteletbeli varázslókká fogadták.

Haraszti Gábor

Az idei varázslótábor is népszerű volt a gyerekek körében

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

Az intézmény idei első nyári táborában 19 gyermek vett részt, a szervezőknek nem volt könnyű dolguk, hiszen szerették volna felülmúlni a tavalyi és az idei májusi rendezvényük sikerét. Csiszárné Gyarmath Anett gyerekkönyvtáros elmondta, úgy próbálták meg összeállítani a programokat, hogy azok is jól érezzék magukat, akik csak a filmeket látták és azok is, akik csak olvasták J. K. Rowling sorozatát.

- Az első napon a legnagyobb izgalmat keltő dolog természetesen az volt, hogy a Teszlek süveg az iskola melyik házába osztja be a gyerekeket. Ezután a varázslótanoncok megkeresték a Bölcsek kövét, majd Pulay Róbertné kémiatanár segítségével megoldást találtak a láthatatlan írás elolvasására, részt vettek bájitaltanon, kviddicseztek, a kézműves foglalkozás során varázspálcát és mágikus seprűt, Reidmár Linda keramikus segítségével agyagból varázsüstöt készítettek, a kirándulós napon pedig Ganna-Döbröntére is ellátogattunk – mesélte a könyvtáros, aki hozzátette, a hét során az iskola négy házának tagjai pontokat gyűjtöttek, mely alapján az utolsó napon kialakult a végső sorrend. 

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

A tábor a saját póló elkészítése után a Rendes Bűbájos Fokozat Záróvizsgával és a Rémisztően Agyfacsaró Varázstani Szigorlattal zárult, a sikeresen vizsgázók varázslóbizonyítványt kaptak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában