Helyi kultúra

2023.07.08. 16:00

Négyszeres túljelentkezés

Négyszeres túljelentkezés van az Ajkai Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bánki Donát Intézményegysége egyes szakjain.

Tisler Anna

Az intézmény diákjainak tanulmányi átlaga 3,61 volt, jobb, mint tavaly vagy tavalyelőtt. 

Csizmazia Csaba intézményegység-vezető kérdésünkre elmondta, hogy a 2023-2024-es tanévre  minden meghirdetett szakot el tudnak indítani. A nyelvi előkészítő osztály létszámát megemelték, így 26 diákot tudtak felvenni. A legnépszerűbb szakok a nyelvi előkészítő, az informatika és a logisztika. Ezeken háromszoros-négyszeres túljelentkezés volt, a többin kétszeres-háromszoros. 

A kilencedikesek beiratkozását június 22-én tartották. 113 új diák kezdi meg 5 osztályban bánkisként a tanévet. Az iskola egyre népszerűbb, a beiratkozottak száma 2019-ben még 75-80 volt. 

Az iskola vezetése Németh Sándor igazgatóval az élen, Csizmazia Csaba intézményegység-vezetővel és Turbán László intézményegységvezető-helyettessel újabb öt évre bizalmat kapott a tantestülettől és a fenntartótól. A következő 5 évre a terveik között szerepel a sportgimnáziumra épülő kétéves sporttechnikumi képzés a Sportvárossal közösen. A nyelvi előkészítő osztályt szeretnék két tannyelvű képzéssé fejleszteni, valamint a CNC gépiforgácsoló-képzést a Bercsényi tagintézményből végleg visszahozni a Bánkiba. Ehhez a régi „forfa” épület helyén egy új, modern háromszintes képzési szárnyat szeretnének felépíteni, ahol szaktantermek, laborok kapnának helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában