Helyi kultúra

2023.07.18. 19:00

Szerdán kezdődik az Utcazene-fesztivál – ezeket az előadókat ne hagyjátok ki!

1999 nagyon régen volt, mégis meghatározó dátum ez a vármegyeszékhely és talán az ország életében is. Ebben az évben indult el az Utcazene-fesztivál, ami immár 24. éve bizonyítja, hogy Veszprém időről időre képes felébredni, és valami gyönyörűt alkotni közösen.

Horváth Virág

Idén is csak kapkodni fogjuk a fejünket a jobbnál jobb előadókat látva, emiatt nyújtunk némi segítséget, hogy melyek azok az előadók, akiket egész egyszerűen nem szabad kihagyni.

Estrela Gomez

A portugál énekesnő, Estrela, oldalt felnyírt hajával és bájos akcentusával, amikor angolul énekel, olyan, mint egy anarchista kobold. Ezen kívül van még egy igen érdekes ismertetőjele, nevezetesen, hogy szájával trombitál, de úgy, hogy ha nem nézzük, csak hallgatjuk őt, nem mondjuk meg, hogy nem áll mellette egy trombitás. Estrela tíz éve zenél, úgy Európa kisebb színpadain, mint Porto utcáin, kikötőiben, esküvőin, és kiváló érzékkel válogatja meg feldolgozásait, amit fent említett bájos akcentusával ad elő, akusztikus, vagy elektromos gitár kísérettel. Egyébként nem csak Veszprém kedvence a hölgy, hanem Zaz-é, az ismert francia énekesnőé is, aki előtt "előzenekarként" volt szerencséje tavaly Kölnben fellépni.

Időpont: július 19., szerda 19 óra

Helyszín: Kossuth utca (Utcazenész megálló)

Tanga Electra

A Tanga Elektra, egy "new soul", elektroakusztikus banda Berlinből egyedi hangzással és eredeti dalokkal, két testvér, akit egyesít a spontán rögtönzött feldolgozások és az ellenállhatatlan groove-ok iránti szenvedély.

Nem lehet nem mosolyogni és minimum dűlöngélni, ha egyszer meghalljuk ezt a különleges zenét. A gyerekek imádják a szórakoztató dallamokat, az elektronikus zenekedvelőknek pedig egyenesen kötelező a részvétel! 

Az alkotó testvérek 17 és 7 évesen megnyerték első zenekari versenyüket, és hirtelen minden nagyon gyorsan történt velük. A tehetséges testvérpár Tanga Elektrának nevezte magát, és Berlinbe költöztek – kezdődhetett a karrier. A hegedű és dob szokatlan felállásában a duó felpörgette a helyi fesztiválokat, és turnézott Brazíliában, Olaszországban és Svájcban. A számaikban olyan ismert témákkal foglalkoznak, mint a szerelem első látásra, a szakítás és az önismeret.

David Engler erőteljes hangon angolul énekel és rappel, miközben öccse, Elias kíséri a háttérben. A Tanga Elektra már régóta átalakítja a nagy koncerttermeket, például a berlini Admiralspalastot, pazar parti helyszínekké.

Időpont: július 19., szerda 21 óra

Helyszín: Haribo Színpad (Kossuth utca közepén)

Daiana Lou

Daiana Lou egy alternatív pop/rock multiinstrumentalista duó. Ha ellátogatunk erre a koncertre, jó ideig nem fogunk magunkhoz térni az örömtől. Az érzelmek teljes skáláját kicsalogatják a közönségből egyetlen dalon belül, a duóval nincs megállás, csak az őrült szórakozás marad. 

A formáció igazán egyedi: Luca savas blues harmóniákat játszik és kirobbanó ritmikus basszust hoz létre, míg Daiana hangja a suttogástól az erőteljes és groovy dallamokig terjed, amelyek Luca ritmusát követik a pergőn. Ők Európa egyik legaktívabb buskerei (utcazenészei), ha látjuk őket játszani az utcán, feltétlenül álljunk meg, és csobbanjunk az őszinte energiákba!

Időpont: július 19., szerda 22:45

Helyszín: VEB 2023 Nagyszínpad (Óváros tér)

További programok és információk: https://utcazene.hu/ 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában