Sikeres pályafutás

2023.08.01. 15:00

A Ferenc pápa által is elismert fiatal badacsonyörsi festő 60. kiállítását nyitja meg

Magyarország egyik legelismertebb, nemzetközileg is jegyzett ifjú képzőművésze jubileumi, 60. önálló kiállítását nyitja meg Keszthelyen augusztus 9-én.

Veol.hu

Fotó: Penovác Károly/Napló-archív

A mindösszesen 24 éves Vollein Ferenc az első magyar kortárs festőművész, akinek az alkotása bekerült a Vatikáni Múzeum gyűjteményébe, miután Ferenc pápa személyesen is fogadta őt néhány évvel ezelőtt Rómában. 

Vollein Ferenc 2015 és 2021 között négyszer is elnyerte a Nemzet Fiatal Tehetségeiért ösztöndíjat és az ezzel járó Nemzet Fiatal Tehetsége címet. Négy képzőművészeti kiadványa jelent meg, és kb. 40 hazai, valamint nemzetközi képzőművészeti alkotópályázaton ért el győzelmet vagy helyezést, továbbá számos rangos képzőművészeti ösztöndíjnak is a nyertese. Pályafutásának legnagyobb elismerése, hogy találkozott a Szentatyával, és festménye bekerült a Vatikáni Múzeum és Képtár pápai magángyűjteményébe. Emellett pedig már több mint 130 alkotása található neves hazai és külföldi magán- és közgyűjtemények tulajdonában.

„Büszke vagyok rá, hogy ilyen nagy számú, önálló képzőművészeti tárlatom valósulhatott meg rangos hazai és nemzetközi helyszíneken. Ez ilyen fiatalon, 24 évesen a magyar, az európai és az egyetemes művészetek történetében eddig csak nekem sikerült” – foglalta össze az elmúlt 13 évet a Badacsonyörsön élő képzőművész, akinek a keszthelyi, 60. jubileumi kiállítását Manninger Jenő polgármester és Szemes Péter esztéta, irodalomtörténész nyitja meg augusztus 9-én a Balaton Színház Simándy József-termében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában