Musical- és operettkurzus Pétfürdőn

2023.08.05. 19:00

Csiszolódó hangok, közösségépítő programok, záró gálaest

Az Országos Musical & Operett Kurzus július 23. és augusztus 11. között tartja hagyományos felkészítő workshopját, melynek a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár termei adnak helyet. Az intézmény minden alkalommal énekszótól hangos és táncoló fiatalokkal telik meg. A művészet mellett szerveznek kiegészítő programokat is csapatépítő, összekovácsoló céllal.

Benkő Péter

A péti kurzus egy színházi próbafolyamat kicsiben, melynek végeredménye gálaest lesz, ennek alaptémáját egy filmforgatás adja majd. A kurzus felkészítő művésztanárai Bátori Éva, Ruisz Rebeka, Szabó Szilvia, Cseh Dávid Péter, Lőrincz Máté, Peller Károly, Sipos Balázs és Tóth Norbert. Ők a Budapesti Operettszínházból, a Színművészeti Egyetemről érkeztek, illetve már ismert énekművészek, táncosok, koreográfusok. A fiatalok pedig nem csupán Pétfürdőről, hanem az ország minden részéből, sőt még határainkon túlról is eljöttek a kurzusra.

A résztvevők ellátogattak a csónakázótóhoz is, a képen jobbról a második Szabó Szilvia
Forrás: Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár

Lapunknak Szabó Szilvia énekművész, az Országos Musical&Operett Kurzus művészeti vezetője elmondta, az éneklés fáradalmait kipihenve nagy sikerrel szerveznek rendszeresen egyéb, levezető és közösségépítő programokat, mint a pillecukorsütés, a zsíroskenyér-parti, de kilátogattak a péti csónakázótóhoz is. A művésznő arról is tájékoztatott, hogy felkészítő művészek közreműködésével Veszprémben, a Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér színháztermében augusztus12-én rendezik meg azt a nagyszabású, professzionális gálát, mellyel a kurzus zárul, és melyre jegyek – korlátozott számban – még kaphatók.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában