Festőművész a tájházban

2023.08.10. 21:00

Festett arcok a bakonybéli indiántáborból

A Cseh Tamás emléknap alkalmával kibővül Novák Erik tárlata a bakonybéli tájházban.

Rimányi Zita

Forrás: Bakonybéli tájház

A festőművész 2016 óta él Bakonybélben, de már 1978 óta aktív tagja a bakonyi indiánjáték közösségének, tízéves korában került Cseh Tamás hívására a tagok közé. Május óta látható a Festett arcok című kiállítása. Az első tizenegy akvarell a téli indiántábor résztvevőiről készült, az augusztus 12-től látható újabb tíz kép pedig a nemrég zárult nyári tábor idején készült. Ezzel a huszonegy portréval válik teljessé a Cseh Tamás által létrehozott bakonyi indiánjátékot bemutató „Minden a rokonom” című kiállítás a tájházban. 

A két tárlat novemberig látható – tájékoztatta lapunkat Felföldi Andrea szervező és elmondta: szombaton zajlik a településen, a Szent-kútnál a Cseh Tamás tiszteletére kilencedik alkalommal megrendezett Énekmondók Emlékezete elnevezésű program: 10 órától a salföldi kopjások és a pápai lovasíjászok tartanak bemutatót, indián meséket hallhatunk, délután a MárkusZínház bábjátékát láthatjuk, elhangzanak régizenék, nép- és betyárdalok, fellép a Musica Historica, az Ethnokor és a Szent Mauríciusz Kórus. Benedekffy Katalin operaénekes Kányádi Sándor és a hely szellemét idézi meg, majd újabb lovasbemutatók következnek. Resti Kornél és a Bordó Sárkány együttes ad műsort, a Jóslat című koncert filmfelvételét vetítik le, végül a tábortűznél Mülhauser Martina a tisztelgőkkel együtt énekléssel köszönti Cseh Tamást, aki idén lenne nyolcvan éves. A bakonybéli önkormányzat, a Jó Levegőt! Alapítvány és a Zöldporta Egyesület rendezésében zajló műsor ideje alatt ebéddel és vacsorával vendégelik meg a közönséget. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában