Helyi kultúra

2023.08.31. 20:00

Megjelent Tés dala, az Átölelt vidék

Augusztus 22-én debütált a közösségi médiában Tés régen dédelgetett álma, a vidék szeretetét megéneklő dal, az Átölelt vidék videoklipje, amelyben a település szélmalmaitól felröppenve és oda visszaérkezve szállhatunk végig a falu és a környék természeti kincsein, kulturális értékein, örökségein.

Lackfi János ezúttal is szuggesztív, a Teremtőt a teremtett világ szépségén keresztül láttató szövegére Hrutka Róbert írt gyönyörű, fülbemászó zenét. A klipet Radisics Milán jegyzi, aki a Tési Pajta Eklektika programsorozat részeként tartott vizuális képzés kurzusainak legjobbjait is integrálta a szövegre és a zenére is érzékenyen rímelő, gazdag képi világú film elkészítésébe.

Noha a dal első hallásra csak Tésről szól, ha odafigyelünk, kiderül, magasztosabb a cél, Tés mindenki nevében szól: a magyar vidéken és a magyar vidékért élő, a jövőjüket ott tervező és a vidék boldogulásáért, felemelkedéséért dolgozó emberek vallanak benne szerelmet szűkebb pátriájuknak, legyen az bárhol is a hazában. Az Átölelt vidékben ezért nem csak Isten ölel át minket, ahogyan azt az utolsó sor sugallja, hanem Tés is átöleli Magyarországot. A videoklip Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat Pajta Programjának támogatásával készült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában