Tündökölj, Tapolca!

2023.08.30. 18:00

Negyven év után is megunhatatlan

A Tapolcai Ünnepi Napok – Tündökölj, Tapolca! egyik legnagyobb érdeklődéssel kísért eseménye a Batsányi Táncegyüttes pályázati támogatással összeállított műsora volt, amely az István, a király című rockoperából készült.

Tóth B. Zsuzsa

A Batsányi Táncegyüttes nagy sikerrel mutatta be az István, a király című rockopera táncos feldolgozását Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A Szörényi Levente–Bródy János szerzőpáros negyven évvel ezelőtt bemutatott rockoperája Boldizsár Miklós Ezredforduló című drámája alapján készült. A Batsányi Táncegyüttes korábban már több alkalommal feldolgozta a darabot az akkori vezető, Németh László koreográfiája alapján. Az egy évvel ezelőtt elhunyt művészeti vezetőre emlékezve mutatta be most újra a Bán László vezette együttes a keresztmetszetet, amelyet Németh László negyvenperces műsorából másfél órásra bővítettek és átdolgoztak több hónapos munkával, sok előkészülettel. A tánckar vezetője Kiss Bernadett és Buzás Balázs volt, a darabot 14 táncos pár adta elő az eredeti mű 25 éves jubileumára átírt zenei alapra koreografálva, nagy sikert aratva a közönség soraiban. 

Az együttes már az október 7-i I. Németh László Néptánctalálkozó és Minősítő Fesztiválra készül, amellyel szeretnék megőrizni alapítójuk és hosszú évtizedekig művészeti vezetőjük, Németh László emlékét az utókor számára. A zsűri elnöke Kovács Norbert Cimbi lesz, segítői Tombor Bea és Hahn-Kakas István. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában