Így buliztak a Zircikonon ezrek

2023.08.14. 12:00

Öt nagykoncert a bakonyi kisvárosban

Nagyfesztivál megrendezésére is alkalmas a bakonyi kisváros, a helyszínei, a szervezők tudása, a helyi, a környékbeli önkéntesek csatlakozása és az érdeklődők szempontjából is – ezt bizonyította a kétnapos Zircikon, amit az önkormányzat és intézményei széleskörű összefogás segítségével, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt támogatásával tartottak meg pénteken és szombaton. Öt neves hazai zenekar koncertjén ezrek buliztak együtt. 

Rimányi Zita

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Gyerekek a szüleik nyakában, fiatalok csoportjai mellett nyugdíjasok, nemcsak unokáikat elkísérve – már a Zircikon első nagykoncertjén, a Margaret Island számai alatt látni lehetett, mekkora az érdeklődés. A Punnany Massif csak fokozta a hangulatot, a Dj-k hajnalig szolgáltatták a zenét. Szombaton estefelé a KFT kezdte a sort. Műsorát a fiatalabbak szeretnivaló retrónak nevezték, a többiek, ezrek nosztalgiázva énekeltél Laárékkal, Bornaiékkal együtt a zirci rendezvénytéren műsoruk végén: "A nyaralás messze száll, sok emlék visszajár. Hányszor elmúlt már, de újra vár a balatoni (bakonyi) nyár..." Aztán színpadra lépett a Magna Cum Laude és énekese a közönség közé is lement énekelni, majd a Bagossy Brothers Company vette át a stafétát és feltette az i-re a pontot: műsoruk számított a fesztivál csúcspontjának, azt várták, élvezték a legtöbben.

– Örülünk, hogy ilyen lehetőséget adott ez a fesztivál, nagy nevek, jeles zenekarok jöttek a Bakony közepébe. Szerintem mindenki így gondolja a környéken, sok ismerősöm mondta ezt. Ha nagyon szeretnénk, mi el tudnánk menni a fővárosba egy hasonló koncertre, de sokkal jobb, hogy helyben hallgathatjuk és együtt lehet közben a család, itt a férjem, a gyerekek is. Két kisfiunk ismeri több Bagossy-dal szövegét, délután aludtak, így fenn tudnak lenni ilyenkor késő estig – fogalmazott Vind Rita, aki Borzavárról érkezett. Kukoda Péter zirci, rokonaival együtt hallgatta a műsort. Úgy véli, évente egy-egy ilyen nagyobb koncertre, ami minden korosztálynak ajándék, szükség lenne a városban, akár több kisebb rendezvény helyett vagy mellett, mert jobban összehozza a településen és a környékén élőket.  

Akiket megkérdeztünk, színvonalasnak érezték a szervezés, a műsorszámok, a programok összeválogatása okán is a Zircikont. Ikonikus hívónevekre, a hazai zenei élvonal és a helyi közösségek ikonikus csoportjaira alapozták a rendezői a sikert. Rengetegen hallgatták Halász Judit és az Alma együttes gyerekkoncertjét, színjátszók nevettették meg a nézőket. Csak párat tudunk megemlíteni a gazdag kínálatból: apa és tesó hajtotta körhinta, a zirci templomtornyokkal egy vonalban a londoni Big Ben és a párizsi Eiffel-torony csúcsai mellett minigolfozó csöppségek, veteránautók bakonyi remekei, testvérvárosokból érkezett fellépők, baróti, derceni táncos gyerekek, zenészek Nivalából és Pohlheimből, solymász- és bogárbemutató és még sorolhatnánk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában