Magyarpolányi Művésztelep

2023.08.02. 16:00

Pipacsvirág a Kulthálóval

Pipacsvirág címmel mutatták be a Shakespeare Szentivánéji álom című színműve alapján készült darabot a Szín-Tér Összművészeti Villámszínház-tábor résztvevői július 30-án este.

Tisler Anna

Fotó: Gyarmati László

A Magyarpolányi Művésztelepen Kéri Kitty és Móczár Bence vezetésével a kaposvári Rippl-Rónai Művészeti Campus V. és IV. éves színészhallgatói táboroztak  július 23-tól egy héten át. Az alkotómunka során állt össze a dráma, amelynek próbáira  az érdeklődők is betekinthettek. A díszletet az Ajkai Rajzstúdió tagjai tervezték, közreműködtek a magyarpolányi hangművészek, Sas Sebastian és Bánházi Abigél. 

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében a magyarpolányi Kultháló bázis színházművészeti programja a közönség felé fordulás nem hagyományos, a kőszínházon túlmutató módjait kutatja. Magyarpolányban a színjátszás elsősorban a híres Polányi passió kapcsán íródik bele a település történetébe. A Kultháló bázison ebből a hagyományból is táplálkozva a kortárs beavató színház  műhelyeit hívták meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában