Új kötete jelent meg

2023.08.01. 08:00

Zámbó Zoltán új istenképet vázol fel könyvében

Ahhoz, hogy Zámbó Zoltán új kötete létrejöjjön, a szerző elmondása szerint több mint negyedszázad kitartó, elfogulatlan vizsgálódásai kellettek, melyek az őt körülvevő világ megismerésére irányultak

Horváth Gabriella

Forrás: Illusztráció/Pixabay

Tavasszal jelent meg Zámbó Zoltán Egy új, megalapozott istenkép és következményei című új könyve. A szerző 34 évet tanított Keszthelyen, a Vajda János Gimnáziumban. Két éve nyugdíjas, azóta Kővágóörsön él. A Balaton-felvidéki településen született legújabb kötete is, mely Veszprém vármegye valamennyi városi könyvtárában megtalálható, és az internetről is letölthető.

A szerző lapunknak elmondta, hogy az új kötet a segítő szándék, a szeretet által vezérelten született. – Munkám megírásával ebben az értékvesztett, kaotikus, sokak számára reménytelenséget sugárzó emberi világban az volt a célom, hogy utat mutassak, reményt adjak. Ahhoz, hogy létrejöjjön, több mint negyedszázad kitartó, elfogulatlan vizsgálódásai kellettek, melyek a körülöttem levő világ megismerésére irányultak – mondta.

– A legnagyobb segítséget az jelentette, amikor ráakadtam az emberiség méltánytalanul mellőzött hatalmas közös kincsére: az „odaátról” visszatértek beszámolóira, amelyek „halálközeli élményeikről”  tanúskodnak. A világon dokumentáltak szerint ugyanis néhány perces szívmegállásuk során több tízmillióan éltek már át hasonló élményeket, amelyekről újraélesztésük után hírt adtak. Az átélések hitelességét alátámasztja, hogy azok nem függenek az átélők nemétől, vallásától, nemzetiségétől, de még attól sem, hogy az adott személy élményét megelőzően hitt-e Istenben vagy sem. A visszahozottak beszámolói nem ellentmondóak, inkább megerősítik, árnyalják, kiegészítik egymást, és több elemük utólag igazolható – tette hozzá Zámbó Zoltán.

A könyv első részében ismerteti ezeknek az élményeknek a megtapasztalásokban ismétlődő elemeit, és több fejezeten át foglalkozik a hitelesség kérdésével. Majd felvázol egy olyan új istenképet, amely a halálközeli élményekből bontakozik ki.

– Munkám legterjedelmesebb részében azt vizsgálom, hogy az új istenkép alapján milyen válasz adható korunk legnyugtalanítóbb kérdéseire, s megkérdőjelezem két általánosan elfogadott állítás igazságát. Zárásként rámutatok olyan ellentmondások látszólagos voltára, amelyek az olvasókban az addig leírtak alapján megfogalmazódhatnak – árulta el a Naplónak. – Könyvemet ajánlom mindazoknak, akik kellően nyitottak új dolgok előítéletektől mentes befogadására, akik keresik életük célját, értelmét, akik kutatják a számukra kijelölt utat – zárta a beszélgetést a szerző.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában