Bemutató

2023.09.30. 08:00

Premier a Petőfi Színházban: Nagy (nemzetközi) egymásra találások Anconában

Színes itáliai szőttes magyar szállal: a teátrum péntek este megtartotta a Boldogság évada első nagyszínpadi előadásának premierjét.

Hankó András

Fotó: Fülöp Ildikó

Az Anconai szerelmesek évtizedek óta előszeretettel játszott darab országszerte. Nem véletlenül, hiszen ez egy kivételesen jól megírt mű, amely jól kitalált karaktereket vonultat fel, remek a történetvezetése és tökéletesen „ülnek” a dialógusai. Műfaji szempontból komédiáról van szó, tehát a nézők sok-sok humorra számíthatnak – abból is a jobbik, nem erőltetett fajtára. Ezt talán tudják azok, akik valahol máshol már látták Vajda Katalin művét. Az viszont kellemes meglepetésként érheti őket is, hogy Forgács Péter rendezésében a meghatározó jelenetek többlettartalommal telítődtek, amitől a teljes előadás árnyaltabb, értékesebb. Ettől persze még marad a vidámság, az elemi erejű életigenlés, de ha a dolgokat a magyar lány, Viktória sorsán keresztül nézzük, a szikrázó olasz égbolton csak a nap elé kúszik egy kis fátyolfelhőcske. Ezt egyébként biztosan nem venné észre, akinek volt olyan szerencséje(?), hogy a nálunk összehasonlíthatatlanul gazdagabb Nyugaton született és nőtt fel. De őt is magával ragadnák Sándor Dávid nagyszerű koreográfiái, a zenei betétek és a látványvilág. Minden bizonnyal még nyelvtudás nélkül is élvezné kitűnő és hiteles alakításokat – de mennyivel jobb nekünk, akik értjük-érezzük is a gyönyörű magyar szavak mögött meghúzódó örömöket, bánatokat, szenvedélyeket. A szívet-lelket melegítő, nagy meglepetéssel végződő Anconai szerelmesek szerepeiben Keresztes Gábor, Taba Dorottya Lucia, Módri Györgyi, Keller Márton, Szederjesi Teodóra, Kádár Szabolcs János, Hirschl Laura, Haraszti Elvira és Vaszkó Bence látható. 

 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában