Érdekes és vidám asszociációs játék

2023.09.22. 09:00

Szükségünk van a színekre és a vidámságra!

Gaál Ágnes képzőművész Esszenciák című különleges kiállítását Fábián László grafikusművész nyitotta meg a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtárban a minap.

Kovács Erika

Gaál Ágnes és Fábián László a kiállításmegnyitón

Forrás: önkormányzat/Domján Attila

A megnyitón Fábián László grafikusművész egyebek mellett kiemelte, a kiállítás egyik különlegessége, hogy az alkotások közelében nincsenek feliratok, dátumok, és nem lehet látni az egyes művek címeit sem. Mindezzel Gaál Ágnes képzőművész egy érdekes és vidám asszociációs játékra invitál minden érdeklődőt az Esszenciák megtekintése közben. 

A kiállítás egyik különlegessége, hogy az alkotások közelében nincsenek feliratok, dátumok. Forrás: önkormányzat/Domján Attila 

– Különleges érzés úgy megnézni a kiállítást, hogy az ember fejében van egy gondolat, és eszerint nézi végig a színekben bővelkedő képeket, hangsúlyozta Fábián László. A tárlat megnyitóján kiderült továbbá, Gaál Ágnes egyik kollégája szerint a színekkel lehet a legoptimistábban szemlélni a világot. Manapság különösen fontos, hogy legyenek olyan rendezvények – ez esetben kiállítás –, amelyek színesek, így vidám hangulatot árasztanak, a szemlélődőkben pedig rendkívül pozitív és kellemes érzést keltenek. Ha valaki ránéz a most kiállított képekre, már attól vidámabb lesz. 

A megnyitó hangulatát emelte Dávid Roland dalszerző, rock- és musicalénekes színvonalas, alkalomhoz illő gitárelőadása. 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában