Továbbra is maradjunk a magyar kultúra fővárosa

2023.09.15. 17:30

Várszínházi bemutatók az új évadban

A Pannon Várszínház 23. évadát kezdi a 2023/24-es szezonban. Idén több projekttel járultak hozzá a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) projekt sikeréhez. Legfőbb értéküknek a közönséget tartják, sok újdonsággal, a humánum erejével, az öröm pillanataival kívánnak maradandó élményeket nyújtani az új évadban is – tudtuk meg sajtótájékoztatójukon.

Benkő Péter

A 23. évadát kezdi meg a Pannon Várszínház

Fotó: FULOP ILDI

A színház végleges otthonában, a veszprémi Hangvillában és az inotai Retró Színházban tartja előadásait társulatának tagjaival, vendégművészeikkel.

Egressy Zoltán szellemes kalandjátékát, A Cholnoky-kód című darabot Horváth Csaba rendezte, a Pannon Várszínház színészei – Oravetz Edit, Kovács Ágnes Magdolna, Kárpáti Barbara és Szelle Dávid – a Forte társulat tagjaival közösen adják elő. Tükrözi a rendező sajátos világát, a fizikai színház ismérvei izgalmas vizuális tartalmakkal egészülnek ki, bemutatva három különleges karaktert, megpróbáltatásaikat, küzdelmeiket, örömeiket, boldogságaikat.

Vándorfi László a közönség szeretetét tartja legfőbb értéküknek
Fotó: Fülöp Ildikó

Különleges előadással, az Omega – Égi vándor rockfantáziával is színre lépnek, melyet Vándorfi László igazgató rendezésében láthatunk. A zenés színpadi mű az Omega legnagyobb slágereit használja fel a Csillagok útján és a Gammapolis című nagylemez lírai rock-sci-fi történetére alapozva. Egy fiatalember egy napon arra ébred, hogy ő nem e világi lény, visszavágyik és visszatér a csillagok közé. Rejtélyes figurákkal, csábító nőalakokkal találkozik, s visszatekint eredetére, ahonnan jól ismert dallamokkal hívogatja a Föld. Rockfantázia, táncjáték, újraértelmezve az Omega-dalokat. Az Égi vándor szerepében Havasi Tamást, a Látogatóéban Szelle Dávidot, a Lányban Magashegyi Nórát ismerhetjük fel.

Műsorra tűzték Fabacsovics Lili–Vándorfi László Red show című zenés, mozgalmas komédiáját, bemutatása az EKF támogatásával valósul meg. A Vándorfi László rendezte darab fergeteges szórakozást ígér, idén november 7-én, az egykori inotai November 7. Hőerőmű Béke Művelődési Házában mutatják be a munkásmozgalmi indulók monumentálisan hangszerelt világára épülő komédiát.

Legfőbb értéküknek a közönséget tartják
Fotó: Fülöp Ildikó

Különleges lesz John Forbes A lepkegyűjtő című krimije, Horgas Ádám adoptációja Lenchés Márton rendezésében, Szelle Dávid és Kárpáti Barbara játékában. Bemutatják Fabacsovics Lili–Süle Zsolt–Z. Kovács Gábor A királynék városa című zenés játékát, melyet Vándorfi László rendezett. 

Ahogy az nemrég a sajtótájékoztatón elhangzott, készülnek három kamaraszínházi és ifjúsági előadással, A padlás című musicallel, a Stop című darabbal és az Én vagyok én című szerepjátékkal. Ugyancsak három darabot játszanak gyermek- és ifjúsági előadásaik keretében, a Kócos űrhajósok zenés, interaktív játékára, a Csalóka Péter zenés mesejátékára és a Toldi című, fizikai színházi produkcióikra várják a közönséget a 2023/2024-es évadban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában