Színjátszók

2023.10.12. 11:19

Életre kelt a Főnix

A cégbíróság a mai nappal bejegyezte a tapolcai és sümegi amatőr színjátszókból álló Főnix Színjátszó Egyesületet. Erről a kezdeményezés elindítója, ötletgazdája N. Horváth Erzsébet rendező tájékoztatta lapunkat szerdán.

Szijártó János

A nyughatatlan lélek című, Kisfaludy életét bemutató színdarabot is a tapolcai és sümegi tagokból álló társaság mutatta be, ám mostantól immár egyesületként működnek, ők a Főnix Színjátszó Egyesület

Fotó: Szijártó János

Mint mondta, a civil szervezetként működő, több mint húsz főből álló Főnix Színtársulat nagy álmokkal, tervekkel folytatja tovább a már  megkezdett, közös utat. – Útravalónak, célkitűzésnek Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház Kossuth-díjas igazgatója nekünk írt biztató, bátorító szavait visszük magunkkal. "A játszók és a műélvezők, a nézők varázslatos ihletettségben eggyé válnak egy ismert, vagy ismeretlen történet közös megélésében, és újra meg újra kimondják, jó itt lenni, idetartozni, adni és kapni, sírni és nevetni, érezni, hogy valahonnan jöttünk, és valahová tartunk, és rajtunk múlik, hogy a megérkezés szép legyen és emberi, felemelő, katartikus" – idézte fel az igazgató gondolatait N. Horváth Erzsébet. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában