Helyi kultúra

2023.10.14. 09:00

Nyitott műtermek a Látványtárban

Október 14-én a gyulakeszi Csigó Malom Nyitott Műtermek programsorozata keretében a Tapolca-diszeli Első Magyar Látványtárba hívja az érdeklődőket.

Tóth B. Zsuzsa

Délután 13 és 17 óra között a Női ábrázolások, ábrázoló Nők című kiállítást Vörösváry Ákos műgyűjtő, az Első Magyar Látványtár művészeti vezetője mutatja be. Ismerkedés a dobozművészettel címmel találkozhat mindenki az Első Magyar Látványtárban időszakosan alkotó és kiállító művészházaspárral, Pátyerkó Lászlóval és Nagy Krisztinával, akik beavatják a jelenlévőket művészetük kulisszatitkaiba. Aknai Katalin művészettörténész élménybeszámolót tart az augusztus végi háromnapos tanulmányútjukról, melyen egy növendékével közösen vettek részt az északolaszországi Cipressán lévő Villa Biener Arte Contemporanea Galériában és Nemzetközi Művésztelepen. Végül kötetlen beszélgetés lesz Vörösváry Ákossal a Látványtár gyűjteményéről, a műgyűjtés mibenlétéről a kortárs művészet összefüggésében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában