Az avatóünnepségen jelen volt az alkotó is

2023.10.09. 07:00

Szobor- és elsősavató a Séf iskolában

Művészeti alkotással gyarapodott a napokban a Veszprémi SZC Séf Vendéglátás-Turizmus Technikum és Szakképző Iskola aulája: méltó helyre került P. Kovács Péter szobrászművész alkotása.

Őrsi Ágnes

Ketten a szoborral: balról Végh Dávid igazgató, jobbról P. Kovács Péter szobrászművész

Forrás: iskola

Az avatóünnepségen jelen volt az alkotó is, aki a szobrot egy általa kiírt pályázat keretében adományozta az intézménynek. Obermayer Gabriella és Németh Katalin készítette a pályázatot, mert úgy érezték, a szobrászművész által felkínált lehetőség jó alkalom arra, hogy az intézmény értéktára egy, az iskola szellemiségéhez is méltó alkotással gazdagodjon. Az alkotás címe: A könyv. 

Első évfolyamos tanulók, akik egyben saját avatásukat is ünnepelték, vettek részt az eseményen, alkalmi feladatként verset írtak a szoborhoz. Az intézmény igazgatója, Végh Dávid is kifejezte jókívánságát és reményét, hogy a könyvet tartó szoborfiú jó példával szolgál majd az iskola tanulóifjúságának. Csatlakozott hozzá a művész, aki abban bízik, hogy az alkotás a tanulókat is megérinti majd, és szerves részét fogja képezni a hétköznapjaiknak, akár úgy is, hogy egy-egy dolgozatírás előtt a szobor kobakját megsimogatják, remélve, hogy szerencsét hoz nekik. 

A pályázat készítői máris továbbgondolták a szobor funkcióját: hamarosan egy kívánságdobozt helyeznek elé, ahová a tanulók bedobhatják kéréseiket. Az ötlet természetesen nem egészen saját ihletésű. Szabó Magda Abigél-történetének egyik legkedvesebb motívumát szeretnék megidézni vele, egyben útnak indítani egy új Séf-történetfolyamot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában