Veszprém Jazz Fesztivál

2023.11.18. 16:00

A közönséggel együtt izzott a Botticelli Baby (videóval)

Fantasztikus hangulatú, lendületes és a közönséget az első pillanattól tűzbe hozó és abban is tartó koncertet adott a héttagú német zenekar, a Botticelli Baby a Hangvillában a Veszprém Jazz Fesztivál péntek esti programjában.

Szijártó János

Tűzbe hozta a közönséget a Botticelli Baby a Veszprém Jazz Fesztivál péntek esti koncertjén

Fotó: Szijártó János

Az izzásig hevített extázis kifejezetten jellemző a Ruhr-vidék jazzkohójának egyik leghangosabb és legszemtelenebb zenekarára. Bármerre is járnak, a Botticelli Baby hét zenésze belead apait-anyait, hogy kifulladásig táncoltassák a klubok, fesztiválok közönségét. Nem történt ez másként a Veszprém Jazz Fesztiválon sem. 

Az énekes-nagybőgős frontember, Marlon Bösherz vezérletével kellemes dallamok, földbe döngölős ritmusok, dinamika, elképesztő hangszeres tudás, jól felépített és profi módon eladott szerzemények váltották egymást. A mindvégig élvezetes koncert nem nélkülözte a swing, a blues és a punk elemeit, amelyeket a srácok úgy forrasztottak egy kerek egésszé, hogy a veszprémi közönség még akkor is tapsolt, amikor a zenészek talán már a vacsorájukat fogyasztották. Felejthetetlen estét, emlékezetes bulit ígért a Botticelli Baby, de a látott, hallott produkció minden várakozást felülmúlt.

A fesztivál folytatódik, szombaton a Hangvillában a Jojo Mayer ME/MACHINE, az Ijesztő zsebek, az Expresszóban az Izo FitzRoy és a Horny Funk Brothers feat (Hubert Tubbs), a Kávézóban a Nagy Emma Quintet és a SunMa, a Papírkutyában a Balogh Máté & Piller Márton Duo lép fel. Vasárnap az Expresszóban a Kéknyúl és Az új mesterhangok, a Kávézóban a Gorg és Benzol, valamint a Daveform kvintett, a Papírkutyában pedig a Fehér Melissza, Fehér Elemér & Zsolt Farkas Trio ad koncertet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában