Olvasónktól

2023.11.28. 08:00

A nosztalgia jegyében nyílt kiállítás Pápán

Tíz éve, 2012-2013-ban zajlott városunkban a Pápa-beat című rendezvénysorozat.

Veol.hu

Forrás: Olvasónktól

A képek és tárgyi emlékek kiállítása a levéltárban, a beszélgetések pedig a városi könyvtárban voltak. A sorozat megálmodója Petrik Iván levéltárvezető volt, ő szorgalmazta a régi fotók és zenei anyagok összegyűjtését, nagyszerű lehetőséget adva a nosztalgiázásra. Sokunkban ébresztettek emléket ifjúságunkról a korabeli együttesek: Syncom, Utódok, Hobby…

Ennek apropóján – a tavaly tett ígéretet beváltva – a Bakancsosok Terebesi József összegyűjtött képes és zenei anyagából rendezték be aktuális kiállításukat a városi könyvtárban. A fekvő tárlóban és az üveges paravánon cd-k, kazetták, tv-felvételek, valamint digitalizált fényképek, újságcikkek hívják fel a figyelmet, milyen élénk zenei élet folyt hétvégenként a városban. Összefűzött formában megtalálható az együttesek tagjainak névsora, fényképek, meghívók.

E megemlékezés mellett helyet szenteltünk az adventi várakozás jegyében a városi kamarazenekar nemrég elhunyt karnagyának, Bódi Lászlónak. Rá a zenekar adventi és egyéb koncertjeinek felvételeivel emlékezünk.

Az összegyűjtött anyag 2024. január közepéig látogatható a könyvtár nyitvatartási ideje alatt.

Terebesi József, Pápa

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában