Helyi kultúra

2023.11.30. 21:00

Bánki Donát Idegen Nyelvi Verseny

Pápai és városlődi nyolcadikosok győzelmével zárult a hatodik alkalommal megrendezett Bánki Donát Idegen Nyelvi Verseny.

Tisler Anna

A három elődöntőben a legjobban szerepelt 6 német és 6 angol nyelvből versenyző csapat jutott be a döntőbe, amelyet november 28-án az Ajkai Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola, Sportiskola és Kollégium Bánki Donát Intézményegységében tartottak. Angol nyelvből ajkai, pápai és magyarpolányi, németből ajkai, vaszari, városlődi és magyarpolányi iskolák jutottak a döntőbe. Angol nyelvből első helyen végzett Hevesi Csongor, Rákli Levente, Ughy Ábel, ők a Pápai Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola tanulói, felkészítő tanáruk Bálint Dalma Anna volt. Második helyen a pápai Szent István Római Katolikus Általános Iskola csapata, Molnár Zoltán, Steiner Balázs, Répássy Áron végzett, akiket Bendes-Szür Anett készített fel. Német nyelvből az első és második helyezést is a városlődi Paul Angermann Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola csapata szerezte meg. Első lett Csomai Alexa, Sóvári Liza, Üregi Zsófia, második Léka Emese, Tóth Hanna, Török Kornél, felkészítő tanáruk Kungl Henriett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában