Bemutató

2023.12.17. 09:00

Elveszett novellák - Első kötetével jelentkezett Bojtor Iván

Önálló kötettel jelentkezett Bojtor Iván, aki a Napló Újságíró Stúdiójában végzettként egy ideig lapunk külső munkatársa volt. A most elkészült, Elveszett novellák című, szerzői kiadásban megjelenő kötetébe sci-fi és weird jellegű novelláiból válogatott.

Veol.hu

Fotó: Iván

Bojtor Iván eddigi munkásságát fémjelzi, hogy a szerzőnek már több novellája is megjelent városunk Vár Ucca Műhely folyóiratában. Évek óta vállalja a megmérettetést, így a Galaktika magazin 2008 óta rendszeresen közli írásait, ahol eddig már 18 írása jelent meg az elmúlt 15 év alatt. A folyóirat decemberi számában Az évszakok hullámai című olvasható. Tavaly az író a 100 szóban Veszprém pályázaton második helyezést ért el. Az interneten a 7torony irodalmi portálon számos műve olvasható.

Az írásai iránti érdeklődésre utal, hogy néhány rövidebb novellája spanyol fordításban, argentin és mexikói oldalakra is felkerült. Sajátos stílusa elvarázsolja azokat az olvasókat, akik hajlandóak a tényszerű valóságtól elrugaszkodni, és a fantázia szárnyán röpködve eljátszadoznak a gondolattal, hogy amit a kötetben olvasnak, akár meg is történhetett volna, vagy netán a jövőben megtörténik. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában