Fellépés

2023.12.31. 12:00

Fiatal várpalotai szerző műveit játssza a gitárzenekar

A Tamás Natali, Halasi Zsombor, Kiss Milán és Mátrai Balázs alkotta Thuri Gitárzenekar adott koncertet a napokban a várpalotai Krúdy Gyula Városi Könyvtárban.

Szabó Péter Dániel

A könyvtárban játszott a Thuri Gitárzenekar, azaz Mátrai Balázs, Kiss Milán, Halasi Zsombor és Tamás Natali Fotó: Szabó Péter Dániel

Fotó: Szabó Péter Dániel

Mátrai Balázs vezetésével évek óta működik egy gitárformáció a várpalotai zeneiskolában. Többszöri tagcsere után mostanra véglegesnek mondható a zenekar összetétele. A tagok jelenleg Mátrai Balázs mellett Tamás Natali, Halasi Zsombor és Kiss Milán. Karácsony előtt a felújított városi könyvtárban lépett újra közönség elé a Thuri Gitárzenekar. 

– A felújított intézmény novemberi átadóünnepségén is felléptünk tanítványaimmal, s ott fogalmazódott meg bennem, hogy milyen jó volna a megszépült könyvtárban egy önálló koncerttel zárni a 2023-as esztendőt. Korábban ismert szerzők műveivel léptünk fel, ám az egyik növendékem, Kiss Milán szenzációs saját szerzeményeket ír, így ma már csak az ő darabjai szerepelnek a repertoárunkban – mondta el kérdésünkre Mátrai Balázs. 

A nagy sikerű koncerten a kamaradarabok mellett szólóprodukciókkal is bemutatkoztak a fiatal zenészek, mellettük pedig meghívott vendégelőadók – Munkácsi Csenge, Nemes Zalán és Újvári Teodor – is zenéltek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában