Veszprém és Rovaniemi ötvenéves kapcsolata

2023.12.14. 14:00

Finn–észt–magyar művészeti találkozó a hétvégén

Finn–észt–magyar művészeti találkozót, közös alkotást szerveznek december 15. és 17. között Veszprémben, Tihanyban és Balatonalmádiban.

Balla Emőke

Forrás: Facebook/Veszprémi Magyar-Finn Egyesület

Veszprém és Rovaniemi testvérvárosi kapcsolata, valamint a Rovaniemi Finn–Magyar Társaság megalakulásának ötvenedik évfordulóját ünnepeljük 2024-ben, amikor Veszprém észt testvérvárosa, Tartu Európa kulturális fővárosa lesz.

Ez a három esemény adta az ihletet a már az idén kezdődő Rova50 művésztalálkozóhoz, amelyen finn, észt és magyar művészek dolgoznak majd együtt három napig, három helyszínen, Veszeli Lajos festőművész művészeti vezetésével. December 15-én, pénteken Veszprémben, szombaton Tihanyban, vasárnap pedig Balatonalmádiban alkotnak a művészek, házigazda a Veszprémi Magyar–Finn Egyesület – tájékoztatott Szoboszlai András, az egyesület elnöke.

Az alkotásokból és Ráduly-Bagoly Tímea amatőr fotós veszprémi képeiből december 20-án, szerdán 17 órakor kiállítás nyílik a megyei könyvtárban. Este hét órakor a VeMaFi karácsonyi hangversenyén Bach adventi kantátái csendülnek fel a Szent Mihály-főszékesegyházban, közreműködik az Opus Énekegyüttes Kővári Péter művészeti vezetésével. A belépés díjtalan, minden érdeklődőt várnak.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában