Elbűvölő

2023.12.20. 14:00

Mézeskalács falu lovagkastéllyal és mesebeli hősökkel

A mézeskalácsba való fűszerek illatát töményen árasztja a zirci Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház adventi kiállítása.

Rimányi Zita

Nem mindennapi látvány

Fotó: Rimányi Zita 

Az idei mézeskalács faluba még egy lovagkastély is került, az magasodik a varázslények és otthonaik fölé. A zirci lakosoknak, közösségeknek idén is a szó mindkét értelmében volt sütnivalójuk, amikor a Reguly-múzeum felhívására nekiálltak mesebeli alakokat édesre gyúrt tésztából kinyújtani. A dombra épült városka mellett így most a kiállítótérben ott sorakoznak mesebeli ismerőseink, a csodaszarvas, a táltos, a sárkány, a legkisebb királyfi és a többiek. No meg az égig érő fa. Mézi, a mézeskalács emberke a Shrekből, Vuk Karakkal beszélgetve. Megcsodálhatunk süteménynek megsütött állatfarmot és kerek erdőt. A leghatásosabb talán az a magas mézeskalács falú kastély, amely előtt ott állnak a hős lovagok és a hercegkisasszonyuk. Így is megy a közös építkezés a bakonyi kisváros lakóinak. 

A kiállítás január közepéig látogatható. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában