Világzene Tésen

2024.01.18. 15:40

A bakonyi kistelepülésen muzsikál a Cimbaliband

Február 24-én, szombaton ad ingyenes koncertet Tésen a Cimbaliband zenekar. A népszerű világzenei formáció fellépését egy internetes szavazáson nyerte még tavaly ősszel a bakonyi kistelepülésen működő Múlttal a Jövőért Egyesület.

Szabó Péter Dániel

Visszatér Tésre a Cimbaliband, ingyenes koncertet adnak a művelődési házban

Rendhagyó kezdeményezést indított útjára a legnagyobb internetes közösségi oldalon tavaly ősszel a 2006-ban alakult banda, hiszen egy 73 települést rejtő listát tettek közzé. Közölték, abban a nyolc faluban/városban, amelyre a legtöbb szavazat érkezik, biztosan tartanak egy lemezbemutató koncertet az őszi-téli időszakban. 

A felhívás közzététele után országszerte megindult a kampányolás, hiszen sokan szerették volna, ha ellátogat hozzájuk a zenekar. Így voltak ezzel a tésiek is, akiknek ráadásul személyes emlékeik is lehetnek az Unger Balázs énekes/cimbalmos vezette formációról, hiszen 2018-ban a VII. Bakonyi vigasság hagyományőrző és folklórfesztiválon emlékezetes koncertet adott a Cimbaliband.

Nem volt azonban egyszerű a feladat, hiszen nagyobb lélekszámú településekkel is meg kellett küzdeni az online térben a voksokért. Végül Tés a harmadik helyen végzett 955 szavazattal (egy felhasználó összesen egy szavazatot adhatott le a közösségi oldalon), olyan városokat megelőzve, mint az első nyolcba szintén bekerülő Pápa, Mezőtúr és Sátoraljaújhely.

A napokban pedig az is kiderült, hogy február 24-én, szombaton 18 órától ad ingyenes lemezbemutató koncertet a tési művelődési házban a Cimbaliband. 

Lippert Ferenc, a tési Múlttal a Jövőért Egyesület elnöke kérdésünkre elmondta, nagyon várják már a koncertet, amelyet követően táncházat tartanak majd a művelődési házban. Emellett egy felhívást is közzétesznek, amelyre olyan, népzenén alapuló világzenét játszó együttesek jelentkezését várják, amelyek szívesen fellépnének Tésen a Cimbaliband koncertje előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában