Nosztalgia

2024.01.20. 11:00

Sümeg régen és ma – egy tárlat képein

Január végéig látható a Sümeg régen és ma című kiállítás a Kisfaludy Sándor Művelődési Központban, amely Szabó Sarolta egykori rajztanárnő tollrajzain és Mérnyei Emília napjainkban készült fotóin keresztül mutatja be a város múltját és jelenét sajátos módon.

Szijártó János

A Sümeg régen és ma című kiállítást január végéig tekinthetik meg a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ látogatói

Fotó: Szijártó János/Napló

A tárlat különleges utazásra invitálja a látogatót, aki Szabó Sarolta tollrajzain keresztül az 1960–70-es évekbeli Sümeggel találkozhat. Mérnyei Emília fotográfus pedig a rajzok alapján készített képeivel eleveníti meg a várost. Szabó Sarolta művészete időkapszulaként hozza vissza a régi Sümeg hangulatát és atmoszféráját. Az ő tollrajzai hűen őrzik a múlt szépségeit, és a kiállítás lehetőséget nyújt arra, hogy bárki bepillanthasson abba a világba, amelyet már csak a nosztalgia és az emlékek őriznek. Mérnyei Emília fotói pedig egyfajta időugrást tesznek lehetővé. A mai naptól visszatekintve megmutatják ugyanazokat a helyszíneket, utcákat és tereket, amelyeket Sári néni rajzolt évtizedekkel ezelőtt. A páratlan kontrasztban megfigyelhető, ahogy a városkép változott az évek során, és az is, hogy miként maradtak fenn az épített örökség fontos részei. Ez a kiállítás nem csupán művészeti élményt kínál, hanem alkalmat ad arra, hogy a néző elidőzzön kissé a múlt és a jelen találkozásán, valamint az épített környezet folyamatos változásán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában