Irodalom

2024.02.16. 16:00

Könyvekre bukkanhattunk úton-útfélen Aszófőn

A község könyvtára öt éve csatlakozott a nemzetközi könyvajándékozás napjához. Idén 65 könyvet helyezett ki a helyi könyvtáros, Nagy Annamária a falu több pontján. A kezdeményezésben a kistelepülés könyvtárának lelkes friss és törzsolvasói is segítettek. – Ezen az ajándékozós napon örömet tudunk szerezni a könyvekkel az olvasni szerető embereknek – mondta a könyvtáros, aki a napokban érdemelte ki a helyi gyerekektől A falu legjobb könyvtárosa címet is.

Jákói Bernadett
Herczeg Lilla és Liza is  boldog megtalálója lett a kihelyezett könyveknek  Fotó: Jákói Bernadett

– Mesék, ifjúsági könyvek, ismeretterjesztő kötetek, képes albumok, a felnőtteknek krimik, szépirodalmi regények várták a ,,kincsvadászokat" a kultúrház előtti téren, a könyvtár ablakában, a Dísz téren, a vasútállomáson, buszmegállóban, bicikliúton, kisboltban, étteremben, templomban, játszótéren, orvosi rendelőben és szinte minden utcában és parkban. Estére minden helyről megérkeztek a fotók, mondhatni, minden könyv elkelt a közterületekről – tette hozzá. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában